INCENDIU Confort City: 24 de apartamente de la mansardă au fost distruse

Incendiul care a izbucnit, marţi, în localitatea Popeşti-Leordeni din judeţul Ilfov a distrus 24 de apartamente aflate la mansarda unui imobil aparţinând complexului de locuinţe "Confort City", precizează un comunicat al IGSU.

RomaniaTV.net
03 oct. 2012, 16:05
INCENDIU Confort City: 24 de apartamente de la mansardă au fost distruse

Totodată, aproape toate apartamentele de la etajul 10 al blocului au suferit daune de până la 30%, în timp ce altele, de la etajele inferioare, au suferit daune în proporţii mai mici, de maximum 5%, din cauza apei folosite la stingerea incendiului, potrivit agerpres.ro.

„Construcţia, cu o suprafaţă construită de 1.850 mp, este formată din două blocuri, lipite unul de celălalt, fiecare având două scări. Din blocul de locuinţe cu un total de 288 de apartamente au fost afectate în jur de 640 de persoane, dintre care 120 de la mansardă şi 520 de la etajele inferioare. Împreună cu administratorul imobilului, se va stabili numărul exact de locatari”, precizează comunicatul IGSU.

Un incendiu a izbucnit, marţi, la mansarda din lemn a unui imobil din complexul rezidenţial „Confort City” din Popeşti-Leordeni, pe o suprafaţă de aproximativ 500 de metri pătraţi, extinzându-se şi la etajul 10 al blocului de locuinţe. Focul s-a propagat ulterior pe faţadă, la etajele inferioare, cuprinzând în plan orizontal toate cele opt scări ale imobilului şi afectând mai multe apartamente.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului au fost mobilizaţi aproximativ 200 de pompieri militari, care au acţionat cu 57 de mijloace de intervenţie, timp de 12 ore.