Incendiu de la o lumânare la Catedrala din Giurgiu. Ce daune s-au înregistrat

Un incendiu a izbucnit, marţi, într-o anexă aparţinând Catedralei Adormirea Maicii Domnului din Giurgiu, anexă destinată aprinderii lumânărilor. Potrivit primelor cercetări, focul ar fi pornit de la o lumânare.

19 ian. 2021, 16:22
Incendiu de la o lumânare la Catedrala din Giurgiu. Ce daune s-au înregistrat
Incendiu de la o lumânare la Catedrala din Giurgiu. Sursa FOTO: jurnalgiurgiuvean.ro

Incendiu de la o lumânare. La sosirea la fața locului, pompierii au constatat faptul că incendiul se manifesta cu flacără deschisă în interiorul anexei folosite de credincioși pentru aprinderea lumânărilor. De asemenea, existau degajări mari de fum, informează jurnalgiurgiuvean.ro.

Citeste si Violenţa domestică îmbracă forme noi. La ce arme apelează femeile pentru a-şi „educa” partenerii de viaţă: făcăleţ, apă clocotită, spray lacrimogen

Incendiu de la o lumânare la Catedrala din Giurgiu

La faţa locului s-a intervenit cu patru autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi un echipaj SMURD. Deoarece exista posibilitatea ca incendiul să se extindă și la celelalte anexe ale catedralei, salvatorii au intervenit prompt pentru a-l localiza.

În urma incendiului, au ars o icoană din pânză, mobilierul din PVC şi aproximativ 50 de kilograme de resturi de lumânări. Din cauza fumului, pereţii şi tavanul încăperii s-au degradat.

Citeste si Căprioară blocată într-un sloi de gheaţă, salvată de pompieri. Imagini impresionante

Incendiu puternic la Buzău

Tot azi, un depozit de deșeuri electrice și electronice a fost cuprins de flăcări. Fumul negru a putut fi văzut de la kilometri distanță.

Arde în curtea societății pe o suprafață de 400 metri pătrați materiale reciclabile cu degajări mari de fum. Direcția vântului se îndreaptă către oraș motiv pentru care am emis mesajul Ro alert. În momentul de față avem la fața locului 4 echipaje cu apă și spumă, autoscară și o ambulanță SMURD, Capacitatea de intervenție se va mări în cel mai scurt timp. Nu există pericol de explozie în momentul de față și nici persoane rănite nu avem”, a declarat purtătorul de cu vânt al ISU Buzău, lt. Vasile Prahoveanu, potrivit opinia de buzău.

A fost emis şi un mesaj Ro Alert.