Incendiu de proporţii la un depozit de mase plastice. Zeci de pompieri intervin

Un incendiu de proporții a izbucnit, marţi seară, la un depozit de mase plastice din Bârlad. Zeci de pompieri intervin pentru stingerea flăcărilor.

15 iun. 2021, 23:42
Incendiu de proporţii la un depozit de mase plastice. Zeci de pompieri intervin

Incendiu de proporţii la un depozit de mase plastice. S-a întâmplat marţi seară, în Bârlad. Mai multe autospeciale și pompieri intervin de urgență.

Incendiu de proporţii la un depozit de mase plastice

Potrivit ISU Vaslui, la faţa locului au intervenit de urgenţă 13 autospeciale, două motopompe, 3 ofițeri și 60 subofițeri pentru a stinge incendiul de la depozitul de mase plastice .

„Este nevoie de cantități foarte mari de apă”, spun pompierii.

Incendiul se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 1.000 de metri pătraţi. De asemenea, au fost avariate câteva autoturisme aflate în curtea depozitului, acestea fiind afectate de radiaţia termică.

Octavian Berceanu, şeful Gărzii de Mediu, a scris pe Facebook că depozitul este unul de mobilă.

„La periferia oraşului Bârlad un depozit de mobila a luat foc, iar aria afectata depăşeşte 1000 mp. Directia vântului duce fumul in afara zonei urbane. Echipa de permanenta a Garzii de Mediu Vaslui se afla la fata locului impreuna cu reprezentanţii celorlalte institutii”, atransmis Berceanu.

Citeşte şi S-a dat alarma de incendiu. Sute de persoane, evacuate de urgență din Complexul Therme: Mirosea a ars!

Nou incendiu la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi. Pompierii au intervenit de urgenţă

ISU Prahova a anunţat că a avut loc un nou incendiu la incineratorul de deşeuri periculoase din Brazi, din apropiere de Ploieşti. În urma unui apel la 112, pompierii au intervenit cu cu o autospecială de stingere la incineratorul de la Brazi, „unde se pare ca iese din nou fum”.

„După ultima inundare a halei, operatorul economic avea de îndeplinit obligaţiile prevăzute de lege pentru apărarea împotriva incendiilor”, a transmis ISU Prahova, conform Mediafax.

Din primele informaţii, pompierii spun că arde cu flacără în interior pe o suprafaţă de 100 de metri pătraţi.

În urmă cu aproape două săptămâni, pe 2 iunie, un alt incendiu a distrus platforma incineratorului din localitatea Brazi, judeţul Prahova. Flăcările s-au extins în interiorul halei incineratorului, pe o suprafaţă de 2.000 de metri pătraţi, cu degajare de fum dens în atmosferă, ca urmare a arderii necontrolate a deşeurilor din incintă. Pompierii au găsit în zona afectată o persoană decedată.

În urma verificărilor făcute s-a stabilit că ar fi vorba de un angajat al firmei, care s-ar fi sinucis, fiind luată în calcul ipoteza potrivit căreia el ar fi pus focul.

Citeşte şi Incendiu devastator în Timiş, fabrica de frigidere a fost făcută scrum. 500 de oameni au rămas acum fără loc de muncă VIDEO