Incendiu de vegetaţie pe Muntele Tâmpa în Braşov

Un incendiu de vegetaţie a izbucnit, duminică seară, pe Muntele Tâmpa, în Braşov, la faţa locului intervenind 30 de pompieri cu trei autospeciale. Focul a cuprins o suprafaţă de 500 de metri pătraţi şi riscă să se extindă, zona fiind greu accesibilă.

02 apr. 2017, 17:52
Incendiu de vegetaţie pe Muntele Tâmpa în Braşov

Zeci de pompieri au intervenit în zona Şaua Tâmpei, în Braşov, unde a izbucnit un incendiu de vegetaţie. Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Braşov, pompierii intervin la faţa locului, dar operaţiunea este extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, a lipsei surselor de apă, dar şi a faptului că este întuneric, scrie news.ro.

„Este vorba despre un incendiu care a izbucnit în zona Şaua Tâmpei. Este vorba despre un incendiu de lizieră, arde vegetaţie uscată pe o supraţă de 500 de metri pătraţi. Incendiul s-a extins şi la câteva trunchiuri de copaci. Se intervine cu trei autospeciale cu apă şi spumă şi 30 de persoane. Este o intervenţie dificilă deoarece accesul în zonă nu este uşor şi este nevoie ca pompierii să se deplaseze şi pe jos. În plus în zonă nu prea sunt surse de apă”, a declarat Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt al ISU Braşov.

Citeşte şi Pompierii intervin de o zi pentru stingerea incendiului de vegetaţie din Munţii Apuseni. Suprafaţa s-a extins la 15 ha