Incendiu în Bucureşti, lângă biserica de la Doamna Ghica VIDEO

Este incendiu lângă o biserică importantă din Capitală. Pompierii intervin cu greu pentru stingerea focului din cauza aglomeraţiei din zonă.

13 dec. 2021, 17:17
Incendiu în Bucureşti, lângă biserica de la Doamna Ghica VIDEO

Incendiu în Bucureşti. Focul a izbucnit puternic, luni seara, la biserica din intersecția Doamna Ghica cu Șoseaua Colentina. Nicio mașină de pompieri nu a ajuns, până acum, în zonă, iar flăcătile au deja câţivca metri.

Pompierii se îndreaptă către locul incendiului, iar polițiștii dirijează traficul. Conform primelor informații, chiar biserica ar fi luat foc, însă precizările oficiale vorbesc despre niște lemne din fața lăcașului de cult folosite, probabil, la pasajul rutier din zonă.

„A fost un incendiu care s-a manifestat într-o magazie de lemne, pe o suprafață de 10 – 15 mp, magazia era in curtea unei Biserici. Nu sunt probleme, nu sunt victime, nu era slujbă. Incendiul este deja lichidat. Nu s-a intervenit târziu!

Au intervenit 3 autospeciale de stingere, una de descarcerare, o autospecială cu scară și un echipaj SMURD”, a transmis Ioana Blănaru, purtător de cuvânt ISU București – Ilfov, în exclusivitate pentru DC NEWS.

La scurt timp de la declarație, purtătorul de cuvânt a trimis prima fotografie după stingerea incendiului.

 

Incendiu puternic la o Primărie din Argeş. Focul a fost pus intenţionat VIDEO

Incendiu şi în Ialomiţa: Trei persoane, transportate la spital în urma unui incendiu care a cuprins o casă

Trei persoane au fost transportate la spital, luni, în urma unui incendiu care a cuprins o casă din localitatea Alexani, judeţul Ialomiţa, şi care ar fi izbucnit de la o lumânare aprinsă, lăsată nesupravegheată.

Conform ISU Ialomiţa, incendiul a izbucnit la o casă din comuna Alexeni, acolo fiind trimise trei echipaje de salvatori cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD. Salvatorii au fost sprijiniţi şi de un echipaj aparţinând SAJ Ialomiţa-substaţia Urziceni.

Incendiu la puşcărie, deţinuţii au fost lăsaţi să ardă de vii în celule. 38 dintre ei au murit, 69 au fost răniţi
La sosirea forţelor de intervenţie incendiul se manifesta atât în interior, cât şi la nivelul acoperişului casei. Incendiul a fost localizat şi ulterior lichidat, însă focul a distrus bunuri electrocasnice, mobilier din interiorul locuinţei, diverse materiale textile şi documente personale.  Proprietara gospodăriei, o femeie de 70 de ani, s-a intoxicat cu monoxid de carbon, fiind nevoie ca ea să fie transportată la spital.

Tot la spital au fost transportaţi un bărbat de 38 de ani care s-a intoxicat cu monoxid de carbon, dar şi o femeie de 76 de ani care a suferit arsuri de gradul I la nivelul mâinilor. Pompierii au stabilit că incendiul s-a produs în urma utilizării focului deschis în spaţii închise, cel mai probabil din cauza unei lumânări lăsate aprinsă, nesupravegheată.