Incendiu la groapa de gunoi din Lipova. Pompierii au intervenit de urgenţă

Groapa de gunoi din orașul Lipova, închisă operațional de mai multă vreme, a luat foc joi, pompierii din Arad, Bârzava și Lipova reușind să reducă, pe parcursul zilei, suprafața de ardere și numărul focarelor, fără să lichideze însă incendiul.

RomaniaTV.net
03 aug. 2017, 14:41
Incendiu la groapa de gunoi din Lipova. Pompierii au intervenit de urgenţă

Incendiul a fost semnalat joi dimineața, mirosul de gunoi ars resimțindu-se până aproape de Arad, aflat la 25 de kilometri distanță.

„S-a intervenit cu un echipaj de la Garda de Intervenție Bârzava, cu o autospecială, un echipaj de la Detașamentul Arad, cu o autospecială de capacitate mărită, și două autospeciale de la Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Lipova. Primăria Lipova ajută cu utilaje, o volă care întoarce gunoiul pentru a se poate ajunge la focare”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Arad, maiorul George Pleșca.

Potrivit acestuia, pe groapă nu s-a mai depozitat gunoi de mai multă vreme, însă locul nu a fost conservat în așa fel încât să nu permită autoaprinderile accidentale.

„Groapa are câteva zeci de ani și este închisă, nu se depozitează gunoi, dar nu s-a efectuat o conservare specială, cu acoperire cu pământ sau cu ceea ce mai este nevoie în asemenea cazuri. Este un munte de gunoi. Este foarte greu de stins pentru că apa nu pătrunde prin gunoi până la focare. Temperaturile foarte ridicate favorizează autoaprinderile”, a precizat reprezentantul ISU Arad.

El a arătat că pompierii au reușit să reducă suprafața de manifestare a arderii de la 500 la 200 de metri pătrați, precum și numărul focarelor.

Pompierii acționează în continuare, joi după-amiază, pentru stingerea focarelor și lichidarea incendiului.

Citeşte şi Incendiu la o societate de salubritate din Alba. Fumul gros era vizibil de la câţiva kilometri distanţă