Incendiu la penitenciarul Rahova, unde e închis Liviu Dragnea. De la ce a pornit focul

Un incendiu puternic a izbucnit sâmbătă în zona de spital a Peniteciarului Rahova, unde este închis Liviu Dragnea. Focul a fost stins, însă cinci persoane, patru gardieni și un deținut, au fost duse la spital, după ce au inhalat fum.

RomaniaTV.net
09 nov. 2019, 10:41
Incendiu la penitenciarul Rahova, unde e închis Liviu Dragnea. De la ce a pornit focul

UPDATE Unul dintre cei trei deţinuţi care au provocat incendiul de la Penitenciarul-Spital Bucureşti Rahova a fost dus la spital, anunță Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

Potrivit sursei citate, internarea a fost efectuată „în vederea efectuării unor investigaţii medicale suplimentare şi a asigurării unei stări optime de sănătate”.

„Atât cei patru angajaţi, cât şi deţinutul se află în afara oricărui pericol”, precizează ANP.

______

UPDATE Patru poliţişti au fost duși la spital în urma incendiului provocat la Penitenciarul Rahova, anunță Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP). Ei se află în afara oricărui pericol.

Focul a fost provocat de trei deţinuţi, care au incendiat o saltea.

„Trei deţinuţi aflaţi în custodia Penitenciarului-Spital Bucureşti Rahova au incendiat o saltea din salonul în care se aflau internaţi. Angajaţii unităţii au solicitat, de îndată, sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, la sosirea echipajului de pompieri incendiul fiind deja lichidat. Cele două ambulanţe SMURD venite în sprijinul echipajului ISU au asigurat suportul medical pentru persoanele implicate, deţinuţi internaţi pe secţia în cauză şi cadre, deţinuţii aflându-se în afara oricărui pericol. Patru poliţişti de penitenciare au fost transportaţi la o unitate spitalicească pentru investigaţii suplimentare, în prezent aflându-se în afara oricărui pericol. Din punct de vedere administrativ, secţia penitenciarului-spital a fost evacuată, restul deţinuţilor nefiind afectaţi de incident”, anunţă ANP.

La nivelul unităţii a fost declanşată o verificare internă în vederea stabilirii cauzelor şi împrejurărilor producerii evenimentului, deţinuţii implicaţi urmând a fi cercetaţi disciplinar.

______

Pompierii au intervenit de urgență sâmbătă la Penitenciarul Rahova, unde a fosrt semnalat un incendiu puternic. Focul a fost stins.

Cinci persoane, patru gardieni și un deținut, au fost transportate la Spitalul Floreasca, după ce au inhalat fum.

Deocamdată nu se știe dacă este vorba despre un accident sau o tentativă de revoltă a deținuților. Potrivit unor informații, câțiva deținuți ar fi dat foc unor saltele.

Liviu dragnea este închis la Penitenciarul Rahova după ce a fost condamnat la 3 ani și jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman.