Incendiu la un depozit din Ilfov. Aproximativ 1.000 de metri pătraţi din imobil, afectaţi

Incendiul care a cuprins, vineri seară, un depozit cu stive de hârtie, dosare şi arhivă din judeţul Ilfov a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi. Potrivit acestuia, tavanul depozitului este aproape în întregime prăbuşit.

27 mai 2017, 05:13
Incendiu la un depozit din Ilfov. Aproximativ 1.000 de metri pătraţi din imobil, afectaţi

Daniel Vasile a declarat că pompierii se luptă de câteva ore ore cu flăcările care au cuprins aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi şi că tavanul clădirii este aproape în întregime prăbuşit, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Daniel Vasile. Suprafata depozitului este de 1.800 de metri pătraţi, şi nu 1.000 de metri pătraţi, aşa cum se anunţase iniţial.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, Vasile a spus că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Pompierii intervin de peste şapte ore pentru stingerea incendiului izbucnit într-un depozit din judeţul Ilfov. Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), în prezent se acţionează cu 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Din cauza vântului, incendiul s-a înteţit şi exista riscul ca hala să se prăbuşească.

Depozitul cuprins de incendiu aparţine Global Archive Management, companie care se ocupă de arhivarea şi depozitarea documentelor.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

Managerul firmei, Ştefan Ecxarcu, declara, într-un interviu, că pentru a proteja cei aproximativ 75.000 de metri lineari de documente din depozitele pe care le are, compania a investit aproximativ 400.000 de euro în montarea unui sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert. Depozitul cuprins de incendiu nu avea însă un astfel de sistem.

Citeşte şi Incendiu la un depozit din Ilfov. Pompierii intervin de urgenţă UPDATE VIDEO