Incendiu la un spital din Senegal: 11 nou-născuţi au murit

Incendiul a fost provocat de "un scurtcircuit şi focul s-a extins foarte repede", au anunţat pompierii

26 mai 2022, 06:51
Incendiu la un spital din Senegal: 11 nou-născuţi au murit

Unsprezece nou-născuţi au murit miercuri într-un incendiu la un spital din Tivaouane, în vestul Senegalului, a anunţat preşedintele Macky Sall pe Twitter, notează AFP.

„Tocmai am aflat cu durere şi consternare despre decesul a 11 nou-născuţi în incendiul care a avut loc în secţia de neonatologie a spitalului public din Tivaouane”, a scris Macky Sall, informează Agerpres.

„Mamelor şi familiilor lor, le exprim profunda mea compasiune”, a adăugat şeful statului.

„Trei bebeluşi au fost salvaţi”, a precizat primarul din Tivaouane, Demba Diop.Incendiul a fost provocat de „un scurtcircuit şi focul s-a extins foarte repede”, a spus Demba Diop, de asemenea membru al Adunării Naţionale şi mai cunoscut sub numele de Diop Sy.

Spitalul fusese inaugurat recent, potrivit presei locale. La începutul lui aprilie, o altă tragedie petrecută într-un alt spital public a şocat Senegalul.

Incendiu la Spitalul Judeţean Timiş. Pompierii au intervenit de urgenţă
La Louga (nord), o femeie însărcinată a murit după ce a aşteptat în zadar în mare suferinţă o cezariană. Acest deces a stârnit un val de indignare pe reţelele sociale împotriva carenţelor sistemului public de sănătate.

În urma acestei tragedii, la 11 mai trei moaşe au fost condamnate de către un tribunal de înaltă instanţă din Louga la şase luni de închisoare cu suspendare pentru „neasistarea unei persoane în pericol”. Alte trei moaşe au fost eliberate.

Incendiu la spital Covid din cauza unei lumânări aprinse la Terapie Intensivă. Trei morţi la un prim bilanţ
Patru nou-născuţi au murit la 25 aprilie 2021 într-un incendiu în oraşul senegalez Linguere, în nordul ţării.

Primarul din Linguere, pe atunci ministru de interne, Aly Ngouille Ndiaye, a evocat o defecţiune electrică a unei unităţi de aer condiţionat din maternitate, unde se aflau şase bebeluşi, reaminteşte AFP.