Incendiu puternic la un depozit din Botoşani. Mai multe animale au murit şi zeci de tone de furaje au ars

Mai multe animale au murit şi zeci de tone de furaje au ars într-un incendiu care a avut loc, în noaptea de luni spre marţi, în localitatea Victoria din comuna Stăuceni, a anunţat, marţi, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU), Dorina Lupu.

06 feb. 2018, 09:02
Incendiu puternic la un depozit din Botoşani. Mai multe animale au murit şi zeci de tone de furaje au ars

Potrivit sursei citate, incendiul a fost declanşat la un depozit de furaje, iar pentru stingerea focului pompierii botoşăneni au acţionat mai bine de 13 ore.

La faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Detaşamentului de Pompieri Botoşani, cu trei autospeciale cu apă şi spumă, precum şi pompierii voluntari din comună.

„Ajunşi la faţa locului, salvatorii au constatat că ard circa 50 de tone de furaje, existând pericolul de propagare a flăcărilor la o altă anexă din apropiere, dar şi la locuinţa vecinului. Flăcările, înalte de peste cinci metri, puteau fi văzute de la câţiva kilometri distanţă. Intervenţia a fost dificilă din cauza cantităţii mari de furaje, accesului greoi la focar şi lipsei surselor de apă din zonă”, a afirmat Lupu.

Pentru stingerea incendiului, eliminarea oricăror riscuri de reaprindere şi înlăturarea efectelor au intervenit 21 de pompieri militari şi voluntari, până marţi dimineaţă, la ora 08,00.

Potrivit oficialilor ISU, în incendiu au murit doi cai, o bovină şi patru porci şi au fost distruse aproximativ 50 tone de furaje.

Cauza probabilă a incendiului este acţiunea intenţionată, conform sursei citate.