Incendiu violent la un centru de migranţi, 37 de persoane au murit VIDEO

Cauza incendiului sau naţionalitatea victimelor nu au fost făcute publice.  Potrivit presei locale, cele mai multe dintre victime sunt bărbaţi de origine venezueleană.

28 mart. 2023, 13:04

Cel puţin 37 de persoane au murit în urma unui incendiu izbucnit la un centru pentru imigranţi din oraşul Ciudad Juarez, situat la frontiera de nord a Mexicului, în statul Chihuahua, au anunţat marţi dimineaţa autorităţile, relatează CNN.

Incendiul de la centrul Institutului Naţional de Migraţie (INM) s-a produs după ce autorităţile preluaseră 71 de migranţi de pe străzile oraşului.

Explozii luni noapte în Kiev. Continuă luptele intense în Bahmut, în timp ce Ucraina primeşte primele tancuri din Marea Britanie

Cauza incendiului sau naţionalitatea victimelor nu au fost făcute publice.  Potrivit presei locale, cele mai multe dintre victime sunt bărbaţi de origine venezueleană şi fuseseră reţinute în timp ce încercau să ajungă în mod ilegal în Statele Unite.

Cauzele incendiului – care a izbucnit la puţin timp înainte miezul nopţii – sunt încă necunoscute, dar acesta a mistuit o mare parte din instalaţii. Deşi numărul exact al răniţilor nu a fost comunicat, presa locală a anunţat că numărul acestora se ridică la aproape 30, având în vedere că în  centru se aflau aproximativ 70 de migranţi. După izbucnirea incendiului, oamenii au rămas blocaţi până la sosirea echipajelor de urgenţă. Mulţi dintre răniţi sunt în stare critică, iar bilanţul morţilor ar putea să crească.

Valul imigranţilor care au rămas blocaţi în Mexic a crescut după ce măsurile de intrare în Statele Unite au fost înăsprite în acest an. Preşedintele Joe Biden a anunţat în ianuarie că va expulza persoanele din Haiti, Venezuela şi Cuba care intră în SUA pe cale terestră şi în condiţii neregulamentare. Drept urmare, mai mulţi dintre cei care au făcuseră deja această călătorie au rămas blocaţi în regiunea mexicană din apropierea graniţei cu SUA.

Explozie puternică la Mariupol. Maşina unui înalt oficial rus, aruncată în aer