Incendiu violent, sunt cel puţin 19 morţi prinşi de flăcări la etajele superioare. Focul a pornit de la bucătăria restaurantului VIDEO

Un reprezentant al pompierilor spune că incendiul a pornit cel mai probabil de la un restaurant aflat la etajele superioare.

29 dec. 2022, 12:09

UPDATE: Incendiu a durat mai mult de 12 ore în cazinoul unui hotel din Cambodgia şi  a ucis cel puţin 19 persoane şi a rănit alte zeci, iar un oficial a avertizat că alte persoane ar putea fi date dispărute, transmite The Guardian.

„Sunt 19 morţi până în prezent”, a declarat Sek Sokhom, directorul departamentului de informaţii al provinciei Banteay Meanchey, avertizând că „numărul morţilor ar putea fi mai mare”, deoarece echipele de salvare nu au ajuns în multe părţi ale complexului.

Videoclipurile partajate online au arătat flăcările care izbucneau din hotelul şi cazinoul Grand Diamond City din Poipet, un oraş de navetişti de la graniţa cu Thailanda, în timp ce sute de salvatori se străduiau să stingă incendiul.

Incendiu puternic la un hotel-cazinou de la granița dintre Thailanda și Cambodgia. Cel puțin 11 persoane au decedat și aproximativ 50 au fost rănite grav.

Un incendiu a izbucnit miercuri seara la Grand Diamond City Hotel and Casino, aflat la granița Cambodgiei cu Thailanda. Potrivit echipelor de intervenție, numeroase victime au sărit de la geamuri pentru a încerca să se salveze, iar altele au avut nevoie de îngrijiri din cauza inhalării de fum: “Când am ajuns, nu am putut intra, deoarece incendiul cuprinsese deja majoritatea clădirilor din complex”.

Tragedia dimineții! Incendiu violent într-un centru de bătrâni, 20 de persoane au murit VIDEO

Peste 500 de persoane se aflau în clădire la momentul izbucnirii incendiului. Pe lângă victime, zece persoane sunt date dispărute, mai precizează autoritățile potrivit Reuters şi CNN.

Un reprezentant al pompierilor spune că incendiul a pornit cel mai probabil de la un restaurant aflat la etajele superioare, iar extinderea acestuia a fost facilitată de vântul puternic, însă cauza izbucnirii nu a fost stabilită încă.

Autoritățile cambodgiene au solicitat sprijinul celor thailandeze, care au trimis în sprijin zece ambulanțe și cinci mașini de pompieri. Incendiul a avut loc în Poipet, o zonă cunoscută pentru numeroasele sale cazinouri. Aproape toate formele de jocuri de noroc sunt ilegale în Thailanda, însă mulți cetățeni trec granița pentru a juca în statul vecin.

Bombardamente masive în Ucraina. Zgomotul exploziilor se aude în Republica Moldova