Incendiul declanşat la un depozit cu arhive din Ilfov, declarat stins după zece zile de la izbucnire

Incendiul declanşat săptămâna trecută la un depozit din judeţul Ilfov în care erau arhivele mai multor companii, inclusiv ale unor bănci, a fost lichidat duminică seară, după zece zile de la izbucnire, anunţă reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti Ilfov.

RomaniaTV.net
04 iun. 2017, 19:58
Incendiul declanşat la un depozit cu arhive din Ilfov, declarat stins după zece zile de la izbucnire

Potrivit acestora, incendiul a fost lichidat duminică seară, în jurul orei 20.30, iar toate echipajele de intervenţie ale ISU au fost retrase.

Incendiul a izbucnit vinerea trecută, în jurul orei 18.00, la depozitul din localitatea Dărăşti, judeţul Ilfov şi a afectat aproximativ 1.000 de metri pătraţi din suprafaţa totală a imobilului de 1.800 de metri pătraţi, declarau reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Întrebat despre pagubele produse de incendiu, purtătorul de cuvânt al ISU, Daniel Vasile, spunea că este posibil să fi scăpat de flăcări doar echipamentele electronice aflate în partea din spate a clădirii.

Iniţial, au fost trimise pentru stingerea incendiului zece autospeciale, patru autoscări şi o echipă de descarcerare, însă numărul acestora a fost suplimentat, ajungându-se la 15 autospeciale de stingere, trei echipe de descarcerare şi au fost aduse şi motopompe pentru alimentare din surse fără presiune.

Ştefan Ecxarcu, managerul Global Archive, compania căreia îi aparţine depozitul distrus de incendiu, a declarat, sâmbăta trecută, că urmează să fie făcută o analiză, în baza situaţiei electronice pe care firma o are, pentru a se stabili exact ce documente au ars. El a mai spus că depozitul avea asigurare, iar companiile care aveau acolo arhivele şi au rămas fără documente vor fi despăgubite.

El a mai spus că firma a investit 400.000 de euro într-un sistem modern de stingere a incendiilor, cu gaz inert, la două dintre depozitele companiei, iar pentru depozitul cuprins de incendiu erau începute lucrări de dotare cu un astfel de sistem.

Potrivit site-ului companiei, aceasta are peste 150 de clienţi, în general companii private, inclusiv bănci.

În depozitele din localitatea ilfoveană Dărăşti, care aparţin Global Archive Management şi care au fost distruse în incendiu, se afla, pe lângă arhivele unor mari companii, inclusiv bănci, toată arhiva Astra Asigurări, încă din perioada în care aceasta era monitorizată de firma de audit financiar KPMG, a scris România Liberă.