Încep evaluările pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Când vor avea loc și ce probe vor susține aceștia

Elevii din clasele a II-a, a IV-a și a VI-a se pregătesc pentru probele de la Evaluările Naționale. Iată care este calendarul examenelor și care sunt probele pe care cei mici le vor susține.

08 mai 2023, 18:57
Încep evaluările pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Când vor avea loc și ce probe vor susține aceștia

Încep Evaluările Naționale pentru elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a. Conform calendarului aprobat de Ministerul Educației, elevii de clasa a II-a vor susține proba scrisă la Limba și literatura Română, dar și la limba maternă, în cazul elevilor care învață în unda dintre limbile minorităților naționale. Aceste examene fac parte din cadrul evaluării naționale. Miercuri va avea loc proba de citit la Limba română și pentru limba maternă, în timp ce joi va avea loc proba de Matematică.

Citește și: Titularizare 2023: S-a dat startul înscrierilor pentru concursul de titularizare în învățământul preuniversitar

În data de 12 mai va avea loc proba de Limba română, scris și citit, pentru minoritățile naționale.

Și elevii clasei a IV-a se pregătesc pentru examene, dat fiind că în data de 16 mai vor susține proba de Limba română, pe 17 mai proba de Matematică, iar elevii din partea minorităților naționale vor mai avea o etapă în plus, în data de 18 mai, respectiv proba pentru Limba maternă.

Pe de altă parte, elevii de clasa a VI-a vor susține prima evaluare în data de 24 mai, pentru Limbă și comunicare, iar pe 25 mai proba de Matematică și Științe ale naturii.

Ce se întâmplă cu notele pe care le obțin elevii la Evaluările Naționale

Notele obținute de elevii claselor a II-a, a IV-a și a VI-a la Evaluările Naționale nu se vor trece în catalog și nu vor fi anunțate public. Acestea vor fi doar comunicate părinților. Notele îi vor ajuta pe învățători și profesori să aibă o imagine mai clară asupra nivelului elevilor și să identifice anumite probleme pe care aceștia le-ar putea avea.

Lucrările de la Evaluarea Națională vor fi evaluate de către două cadre didactice evaluatoare, dintre care unul este învățătorul/profesorul pentru învățământul primar de la clasă. Corectarea testelor se realizează în termen de maxim 7 zile de la susținerea lor.

Ulterior corectării, fiecare părinte/ reprezentant legal este invitat la scoală să ia la cunoștință rezultatele, în mod individual și privat. Învățătorul clasei arată testul, explică acordarea codurilor în funcție de greșelile avute și întocmește un proces verbal semnat de către părinte.

Citește și: Mai puține probe la BAC pentru olimpici. Ce elevi pot echivala proba scrisă de la examenul de Bacalaureat cu nota 10