Încep restricţiile în aeroporturi, din cauza Covid. Tranzitul pasagerilor din 153 de ţări, suspendat o lună pe unul dintre cele mai aglomerate hub-uri ale lumii

Hong Kong va suspenda timp de o lună cursele aeriene de tranzit din 153 de ţări, o decizie ce are ca scop prevenirea transmiterii variantei Omicron foarte contagioase a coronavirusului, a anunţat vineri administraţia aeroportuară.

14 ian. 2022, 11:28
Încep restricţiile în aeroporturi, din cauza Covid. Tranzitul pasagerilor din 153 de ţări, suspendat o lună pe unul dintre cele mai aglomerate hub-uri ale lumii

Această suspendare, care vizează toate statele plasate de autorităţile din Hong Kong pe lista celor cu risc sanitar ridicat, va fi în vigoare de duminică, 16 ianuarie, până la 15 februarie.

Hong Kong a interzis deja din 8 ianuarie accesul pe teritoriul său pentru orice pasager care s-a aflat mai mult de două ore în cursul precedentelor 21 de zile într-una din următoarele opt ţări: Australia, Canada, Filipine, Franţa, India, Pakistan, Regatul Unit, SUA, scrie AFP.

Tranzitul prin aeroportul din Hong Kong va fi de acum imposibil pentru persoanele din toate celelalte ţări considerate cu ‘risc ridicat’. Intrarea acestor persoane în Hong Kong rămâne posibilă cu condiţia să fie vaccinate şi să respecte o carantină de 21 de zile.

Peste 100 de companii aeriene operează zboruri de la aeroport către peste 180 de orașe de pe tot globul. În urmă cu  trei ani era al patrulea cel mai aglomerat aeroport din lume după traficul internațional de pasageri.

Hong Kong, teritoriu semiautonom, a urmat politica ‘zero COVID’ a Chinei continentale, constând în a evita cu orice preţ transmiterea coronavirusului pe teritoriul său şi într-o politică draconică de izolare a persoanelor infectate şi a contacţilor lor.

Citeşte şi Omicron se răspândeşte atât de rapid, încât restricţiile nu-şi mai au rostul. Israel scoate toate ţările de pe lista roşie, în ziua în care a înregistrat un nou record de infecţii, peste 16.000

Această strategie a permis oraşului cu 7,5 milioane de locuitori să nu înregistreze decât ceva mai mult de 12.000 de cazuri de infectare şi 213 decese de la debutul pandemiei, însă aceasta cu preţul unei izolări internaţionale costisitoare pentru acest mare centru financiar mondial.

Autorităţile sunt în alertă maximă de la apariţia unui mic focar de contaminări locale cu varianta Omicron într-un restaurant, în urma căreia au declanşat campanii de testare masivă, urmărirea asiduă a contacţilor, închiderea barurilor, sălilor de sport, şcolilor primare şi creşelor, sălilor de cinema şi muzeelor, precum şi a restaurantelor după orele 18:00.

Se aşteaptă ca guvernul să anunţe vineri prelungirea acestor restricţii şi pentru perioada sărbătorii Anului Nou Lunar, la începutul lui februarie.

Citeşte şi Bucureştiul intră în scenariul roşu. Incidenţa COVID a trecut de 3 la mie. Noi restricţii în Capitală, zeci de şcoli se închid