Începe construirea celei mai moderne şcoli pentru copiii cu nevoi speciale, la Cluj. La cât se ridică valoarea lucrărilor

Cea mai modernă şcoală pentru copiii cu nevoi speciale din ţară începe să fie construită, din fonduri europene, la Cluj. În premieră pentru România, instituţia va dispune de o grădină sezonrială amplasată pe clădire şi de un bazin propriu destinat hidroterapiei, a transmis Consiliul Judeţean Cluj.

RomaniaTV.net
27 oct. 2020, 15:07
Începe construirea celei mai moderne şcoli pentru copiii cu nevoi speciale, la Cluj. La cât se ridică valoarea lucrărilor

De asemenea, şcoala va avea şi o zonă destinată specialiştilor din cadrul instituţiei, concepută special pentru prevenirea apariţiei sindromului burnout sau sindromului de epuizare profesională.

În spaţiul exterior va fi amenajat un loc de joacă pentru activităţi în aer liber. Tot acolo vor fi plantaţi şi arbori.

Numele şcolii speciale va fi Centrul Şcolar pentru Educaţie Incluzivă, iar investiţia va fi de 14.160.963 lei fără TVA.

Lucrările vor începe în perioada următoare, iar durata maximă de execuţie este de 24 de luni de la emiterea ordinului de începere.

Potrivit Consiliului Judeţean Cluj, proiectul vizează “demolarea corpurilor de clădire existente și realizarea pe acest amplasamant a unui corp nou, respectiv modernizarea unuia dintre corpurile actuale și amenajarea spațiului exterior. Noul corp de clădire ce urmează a fi edificat va avea un regim de înălțime P+3E și va fi structurat pe trei zone de funcțiuni distincte”.

“Zona 1 va cuprinde spațiile administrative și medicale, în timp ce în zona 2 se vor afla cele aproximativ 32 de săli de clasă și laboratoare, spațiile adiacente acestora și grupurile sanitare. În ceea ce privește zona 3, aceasta va fi compusă din blocul alimentar, format din bucătarie și sala de mese, precum și din spatiile pentru activități sportive și de terapie”, se arată în comunicatul de presă al instituției.

 

 


loading...