Accident cumplit la metrou. O adolescentă s-a aruncat în fața trenului la stația Unirii, sub privirile îngrozite ale călătorilor

Un accident îngrozitor a avut loc, miercuri dimineață, la stația de metrou Unirii din Capitală, unde o adolescentă s-a aruncat pe șinele trenului. Din primele infromaţii, fata are mai multe leziuni și degete amputate.

06 oct. 2021, 09:43
Accident cumplit la metrou. O adolescentă s-a aruncat în fața trenului la stația Unirii, sub privirile îngrozite ale călătorilor

Un accident îngrozitor a avut loc, miercuri dimineață, la stația de metrou Unirii din Capitală, unde, sub privirile terifiate ale călătorilor, o adolescentă s-a aruncat pe șinele trenului.

S-a întâmplat în stația Piața Unirii 1. Tânăra a fost scoasă de pe șine, iar un echipaj SMURD i-a acordat primul ajutor. Ulterior, adolescenta a fost transportată la Spitalul Universitar.

Din primele informații, fata era singură și a sărit pe șine în momentul în care trenul a intrat în stație. Conductorul a încetinit imediat.

Incidentul a fost sesizat de unul dintre martori care a sunat la 112.

„În această dimineață, în jurul orei 09.15,prin apel 112 , Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a fost sesizată cu privire la faptul că o persoană s-ar fi precipitat pe calea de rulare a metroului, la stația Unirii.
La fața locului s-au deplasat, de urgență, polițiști și echipe de salvatori.
S-au declanșat verificări în vederea stabilirii cauzelor și condițiilor în care s-a produs evenimentul”, a anunțat Poliția Capitalei.

Circulaţia trenurilor pe Magistralele M1 si M3 au fost afectate de acest incident.

„Metrorex informează că astăzi, 06.10.2021, începând cu 09:09, circulația trenurilor se desfășoară cu dificultate din cauza unei posibile tentative de suicid la stația de metrou Piața Unirii 1. Circulația trenurilor de metrou se desfășoară în sistem pendula între statiile Timpuri Noi –Eroilor și Eroilor – Petrache Poenaru.
Conform procedurilor care se aplică în astfel de situații, a fost solicitată intervenția echipajelor SMURD și a Poliției Metrou. Acest eveniment regretabil este cercetat de Poliție.
De asemenea, reiterăm că pe parcursul călătoriei este foarte important ca toate regulile de călătorie să fie respectate de către utilizatorii serviciului de transport public subteran, în special regula care specifică: ”În așteptarea trenului nu staționați dincolo de banda de siguranță marcată la marginea peronului.” a declarat directorul general, Ștefan Paraschiv.

Adolescentă de 14 ani din Buzău, răpită în plină zi de şase bărbaţi în timp ce mergea la magazin

Adolescentă de 14 ani,

răpită în plină zi de şase bărbaţi în timp ce mergea la magazin. S-a întâmplat în municipiul Buzău. Cei şase bărbaţi aveau de gând să o oblige să se căsătorească cu un tânăr în vârstă de 19 ani.

IPJ Buzău informează că duminică, poliţiştii au fost sesizaţi despre faptul că o fată din municipiul Buzău, în vârstă de 14 ani, a fost luată cu un autoturism împotriva voinţei sale.

În urma sesizării au fost alertate toate efectivele de investigaţii criminale, de ordine publică, de la Poliţia municipiului Buzău şi Râmnicu Sărat, dar şi luptători de la Serviciul pentru Acţiuni Speciale.

„Sub coordonarea conducerii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, au fost demarate de îndată toate măsurile specifice pentru depistarea în condiţii de siguranţă a minorei. S-a realizat securizarea cu filtre rutiere a căilor de acces din zona Râmnicu Sărat, precum şi a principalelor artere de comunicare cu municipiul Buzău. De asemenea, au fost verificate toate unităţile de cazare pe zona vizată de căutări”, transmite IPJ Buzău.

Potrivit primelor cercetări, fata mergea spre un magazin când a fost luată pe sus şi bagăta cu forţa într-un autoturism în care se aflau trei persoane, şoferul deplasându-se ulterior într-o direcţie necunoscută.

Din fericire, oamenii legii au reuşit să o găsească pe adolescenta în vârstă de 14 ani, iar persoanele implicate au fost prinse în municipiul Buzău şi duse la Poliţie pentru audieri.

Conform anchetatorilor, aceştia ar fi luat-o pe fată de pe stradă după ce ar fi observat-o în urmă cu circa două săptămâni, la un eveniment privat, şi ar fi decis să o căsătorească cu un tânăr de 19 ani. Copila ar fi fost luată cu forţa de pe stradă, iar suspecţii ar fi încercat să o ascundă undeva în zona Râmnicu Sărat. Ei şi-ar fi dat seama de gravitatea faptei şi ar fi decis să revină în Buzău unde au fost prinşi de poliţişti.

Cei cercetaţi sunt tânărul de 19 ani, părinţii acestuia, dar şi alte rude. În acest caz, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru lipsire de libertate în mod ilegal.

Fata nu prezenta leziuni vizibile, fiind preluată de un echipaj medical în vederea evaluării de specialitate.

„Faţă de 6 persoane, 4 bărbaţi şi două femei, buzoieni cu vârste cuprinse între 19 şi 49 de ani, poliţiştii au dispus, pe bază de ordonanţă, reţinerea pentru 24 de ore sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Persoanele reţinute urmează a fi prezentate parchetului cu propunerea de sesizare a instanţei în vederea arestării preventive”, precizează IPJ Buzău.