Incident grav la Botoșani! Fetiță de un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină

O fetiță de doar un an și jumătate din județul Botoșani a ajuns în stare gravă la Spitalul pentru Copii Sf. Maria din Iași, după ce a băut din greșeală benzină. Din primele informații, fratele micuței, în vârstă de șase ani, a desfăcut sticla din care aceasta a luat o înghițitură.

15 mai 2023, 11:50
Incident grav la Botoșani! Fetiță de un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină
Incident grav la Botoșani! Fetiță de un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină

Fetiță de un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină. Copila se zbate acum, între viață și moarte după ce a băut carburantul dintr-o sticlă pe care tatăl ei o ținea pentru a alimenta o motocoasă.

Citește și Scandal în SUA după ce o fetiţă a mâncat un nugget de pui și a rămas „desfigurată”. Părinții unei fetițe au dat în judecată McDonald’s

Fetiță de un an și jumătate, în stare gravă după ce a băut benzină

Fratele mai mare al fetiței, în vârstă de doar șase ani, a desfăcut recipientul cu benzină și i-ar fi dat acesteia să bea. La un moment dat, micuța a început să plângă, iar părinții acesteia dându-și seama de ce s-a întâmplat nu au stat pe gânduri și au dus-o imediat la spital, cu mașina personală.

Medicii botoșăneni de la UPU au reușit inițial să o stabilizeze pe copilă, însă ulterior au decis să o transfere la Spitalul pentru Copii Sfânta Maria din Iași, unde s-a prezentat cu o stare febrilă şi stări de vomă.

„Pacienta a fost stabilă pe tot parcursul transportului. A fost monitorizată şi ulterior transferată colegilor de la spitalul ieşean”, a declarat medicul Cătălina Duhaniuc, din cadrul SJA Botoşani.

Acest incident vine la scurt timp după ce o familie din Târgu Jiu a fost la un pas de tragedie, după ce a mâncat ciorbă cu insecticid. Trei adulți și trei copii, printre care doi bebeluși de 8 și 10 luni au ajuns de urgență la spital.

Vinovată de acest incident nefericit este soacra, o femeie în vârstă de 63 de ani, care a venit în vizită la nora ei din Târgu Jiu.

Femeia a dorit să își răsfețe familia cu o ciorbă cum numai ea știe să facă însă, atunci când a pus găina la fiert nu și-a dat seama că bidonul în care credea că e apă conținea, de fapt, altceva.

Atunci când nora s-a dus în balconul de unde soacra sa a luat bidonul cu așa-zisa ”apă” și-a dat seama cu stupoare că găina a fost fiartă în insecticid, însă era deja prea târziu pentru că întreaga familie consumase deja ciorba.

Imediat, cei trei adulți și trei copii, printre care și doi bebeluși de 8 și 10 luni au mers la Spitalul de Urgență din Târgu Jiu pentru analize. Medicii de la UPU le-au recomandat să rămână în spital însă, aceștia au refuzat deoarece nu se simțeau rău.

„S-au prezentat la spital cu o stare generală bună. Li s-au făcut toate analizele necesare, precum și consultații, iar medicii nu au constatat probleme sau depășiri ale indicatorilor. Li s-a recomandat să rămână în spital pentru supraveghere medicală, dar pacienții au refuzat șui au plecat acasă. S-a luat legătura cu un medic specialist de la spitalul Floreasca, pentru discutarea cazului, aceștia recomandând supravegherea cazului“, a declarat Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.

Citește și Fetița de 11 ani cu un IQ mai mare decât al lui Albert Einstein. Chiar dacă suferă de autism, e deja la master și vrea să lucreze la NASA