Incident șocant la o școală din Ploiești! Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile

Un elev de 12 ani a venit la lecții cu o armă de tip airsoft, pe care le-a arătat-o colegilor. Un profesor a alertat Poliţia. Acesta este al doilea caz de la începutul anului școlar, când un elev vine cu un pistol la școală.

04 nov. 2022, 13:51
Incident șocant la o școală din Ploiești! Un elev de 12 ani a mers la şcoală cu un pistol cu bile

Un elev din Ploieşti a mers la şcoală cu un pistol cu bile. Reprezentanţii şcolii au anunţat Poliţia, dar la peste o lună de la comiterea faptei.

În urma verificărilor, poliţiştii au stabilit că fapta a avut loc în luna septembrie, iar profesoara care a confiscat atunci pistolul, considerând că este jucărie, nu a anunţat Poliţia. O colegă a decis să sune la autorităţi, la peste o lună de la incident, pentru a clarifica situaţia.

Citeşte şi: Femeie de 22 de ani înjunghiată pe stradă. A fost dusă în stare critică la spital

„Poliţiştii deplasaţi la faţa locului, au identificat apelanta, care a declarat faptul că în luna septembrie 2022, un alt cadru didactic ar fi confiscat un pistol cu bile de la un elev în vârstă de 12 ani, neanunţând la acel moment organele de poliţie. În urma verificărilor efectuate, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Arme Explozivi si Substanţe Periculoase, s-a stabilit faptul că pistolul în cauză este unul tip air-soft, fără marcă şi face parte din categoria armelor neletale, nefiind supusă autorizării”, informează Inspectoratul de Poliţie Prahova.

Citeşte şi: Caz șocant în Bihor! Un băiat în vârstă de 17 ani a atacat cu cuțitul doi polițiști. Minorul a fost arestat

Părinţii copilului au fost amendaţi cu 200 lei, în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/ 1991, pentru nesupravegherea acestuia.