INCREDIBIL. Iată ce se întâmplă dacă înlocuieşti pâinea albă cu cea neagră

Indiferent de varietatea de paine neagra aleasa, fie cea obtinuta din faina de grau integrala, fie specialitatile de tip graham, care sunt combinatii de faina de grau, secara, orz, toate sunt net superioare celei albe.

03 oct. 2016, 19:42
INCREDIBIL. Iată ce se întâmplă dacă înlocuieşti pâinea albă cu cea neagră

Varietatile de paine neagra contin coaja boabelor, care este de pana la 10 ori mai bogata in magneziu, de 2,5 ori mai bogata in fosfor si in calciu, continand, in plus, vitamine din complexul B si fibre vegetale.

Experiment: Consumul de lunga durata a painii negre in spitalele franceze s-a realizat un experiment pe doua loturi de pacienti care sufereau de tulburari digestive: un grup a fost hranit cu paine neagra si preparate din grau integral; grupul martor a urmat un regim alimentar cu paine si produse fainoase obtinute din faina alba, arata doctorulzilei.ro.

Rezultatele studiului au fost pur si simplu uimitoare. In cazul pacientilor care au consumat produse cu grau integral, timp de cateva saptamani, s-au remarcat urmatoarele efecte: o rezolvare mult mai rapida a problemelor digestive; o reglare a greutatii; disparitia unor probleme dermatologice cronicizate; o stare de vioiciune si tonus psihic (care nu s-au observat la grupul martor).

Astfel, cercetatorii au ajuns la concluzia ca administrarea preponderenta a painii negre ar duce la injumatatirea problemelor digestive, si nu doar a lor. Iata ce au descoperit cercetatorii in urma acestui experiment inedit, cu privire la consumul de lunga durata de paine neagra:

  • previne si combate constipatia si colita;
  • previne balonarea;
  • previne cancerul tubului digestiv – fibrele vegetale pe care le contine absorb materiile toxice de pe traseu si le transporta pentru a fi eliminate, pastrand astfel „curatenia” acestui tronson;
  • ajuta la scaderea spontana in greutate – painea neagra este mai saraca in calorii, iar fibrele alimentare din componența sa ofera o senzatie de satietate mai rapida.

Citeşte şi S-a inventat PÂINEA MOV. Iată de ce trebuie s-o alegi în locul celei albe