Incredibil! Un cuplu a îngropat 8 milioane de euro în curte. De unde proveneau acești bani

Doi soți din Italia au îngropat 8 miloane de euro în curte. O parte din bani proveneau din România.

16 sept. 2022, 16:38
Incredibil! Un cuplu a îngropat 8 milioane de euro în curte. De unde proveneau acești bani

Un cuplu din provincia Brescia, Italia, a ascuns 8 milioane de euro în curtea casei. Banii au fost găsiți împachetați în pungi de plastic, în interiorul unor butoaie închise ermetic, de către carabinieri și Garda Financiară.

Citește și Ajutorul social, înlocuit de venitul minim de incluziune. Cine nu va mai primi bani de la stat

Procurorul care coordonează o anchetă asupra unei presupuse fraude în valoare de aproximativ jumătate de miliard de euro este cel care a obținut mandatul de percheziție asupra cuplului italian.

Conform informațiilor funizate de organele fiscale, evaziunea produsă de rețeaua celor doi soți italieni ar fi de 93 de milioane de euro.

Acum, Giuliano Rossini se află după gratii în închisoarea Cremona, în timp ce soția lui, Silvia Fornari, este închisă la Verziano.

Cuplul și-a recunoscut faptele însă a refuzat să dea declarații amănunțite.

Anchetatorii au spus că banii au fost aduși în numerar în Italia, fiind extrași din conturi curente deschise în România, Croația, Bulgaria și chiar în China.

Modul de operare a celor doi soți era complex și implica firme fantomă. Se eliberau facturi false pentru operațiuni de comerț cu material feros, iar banii erau virați în conturile din străinătate, ca apoi să fie duși în numerar în Italia, cu eludarea taxelor și impozitelor.

Citește și Bani de la stat pentru elevii de liceu. Până când se pot depune cererile pentru Programul „Bani de liceu” 2022-2023 şi de ce acte ai nevoie