Inevitabilul s-a produs. Lovitură grea pentru Simona Halep, anunţ oficial de la WTA

Simona Halep a înregistrat o nouă coborâre în clasamentul WTA. Românca va ocupa abia poziţia a 15-a după Australian Open.

27 ian. 2023, 11:12
Inevitabilul s-a produs. Lovitură grea pentru Simona Halep, anunţ oficial de la WTA
Patrick Mouratoglou a rupt relaţia cu Simona Halep

Simona Halep, în coborâre în clasamentul WTA. Aflată în prezent pe locul 12 WTA, Simona Halep se va clasa pe o altă poziție în ierarhia tenisului mondial feminin, începând de săptămâna viitoare.

Sportiva din România, în urma rezultatelor înregistrate la Australian Open, se va clasa pe poziția a 15-a în clasamentul WTA.

Simona Halep va fi depășită de Beatriz Haddad Maia (14), Petra Kvitova (13) și Jelena Ostapenko (12).

În momentul în care a primit verdictul că va fi suspendată provizoriu din tenis, Simona Halep ocupa locul 9 în clasamentul WTA.

Simona Halep nu a putut participa din cauza suspendării sale la Australian Open, motiv pentru care se antrenează în această perioadă la Dubai alături de trei nume noi.

Fabien Cosmao, de la academia lui Patrick Mouratoglou, Vasile Antonescu, sparring partner și Mihai Pal, fizioterapeut, sunt cei trei care îi asigură compania Simonei Halep în această perioadă.
Veste teribilă primită de Simona Halep în plin scandal de dopaj. Anunţ oficial făcut de WTA

Cel care conduce pregătirea Simonei Halep în acest moment este Fabien Cosmao, preparator fizic din cadrul academiei lui Patrick Mouratoglou, care în prezent se ocupă de Holger Rune.

Fabien Cosmao a mai lucrat de-a lungul timpului cu Shuai Zhang, Serena Williams, când aceasta era pregătită de Patrick Mouratoglou, dar și cu Bianca Andreescu.

Absolvent al Universității din Brest, Fabien Cosmao a ajutat-o pe Bianca Andreescu să câștige în 2019 US Open.

Astfel, dacă Simona Halep va reveni în tenis, în urma unei eventuale anulări a suspendării pe care o are în prezent, perspectivele par a fi bune alături de Fabien Cosmao.

Simona Halep: 2022 norii tăi au fost grei, 2023 arată-mi soarele, te rog

Simona Halep a postat un mesaj pe Facebook în care îşi exprimă speranţa că anul 2023 va fi mai bun decât 2022. „2022 norii tăi au fost grei, 2023 arată-mi soarele, te rog”, este mesajul Simonei.

În 2022, sportiva de 31 de ani a divorţat de Toni Iuruc, dar a şi fost depistată pozitiv. Ea şi-a petrecut Crăciunul la Londra, iar de Revelion va fi în România.

”Îi va pune capăt carierei!”. John McEnroe, despre suspendarea Simonei Halep

John McEnroe (63 de ani), fostul mare jucător de tenis a analizat situația ingrată în care se află Halep.

Campioana noastră se află acum într-o stare de suspendare temporară, dar McEnroe crede că o decizie drastică a celor de la Sports Resolutions ar putea însemna finalul carierei pentru Simona.

Citeşte şi: Simona Halep și-a cucerit fanii cu noul ei look după ce și-a operat nasul: „O iau de nevastă!”

„Simona a avut o carieră grozavă, dar, în mod evident, există un nor uriaș deasupra ei în acest moment. Așadar, cu toții vrem să știm, eu cu siguranță sper că este nevinovată. Cred că întreaga lume a tenisului speră acest lucru, așa că, dacă acest proces se va desfășura cu rapiditate, va fi un lucru bun…dacă vom reuși să ajungem până la capăt și să aflăm ce s-a întâmplat cu adevărat.

Deci, în orice caz, sperăm că rezultatul va fi stabilit curând, pentru că este un lucru care îi va pune capăt carierei, practic, dacă va fi găsită vinovată.

Așadar, aștept cu nerăbdare rezultatele, pentru că este ceva la care nu vrei să iei parte dacă ești jucător, mai ales dacă ești nevinovat”, a spus John McEnroe pentru Eurosport.