InfoCons: Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiţilor au până la 10 E-uri

În fiecare an, americanii sunt cei care pun cel mai mare preț pe Ziua Îndrăgostiților. Cheltuie miliarde de dolari pe cadouri, cine romantice și fel și fel de atenții, potrivit celui mai recent studiu din domeniu.

13 feb. 2023, 15:31
InfoCons: Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiţilor au până la 10 E-uri

Ziua Îndrăgostiţilor 2023. Produse tip cutii cu bomboane, trufe, praline şi bomboane cu ciocolată ce se regăsesc pe piaţa din România au până la 10 E-uri, potrivit un studiu realizat de InfoCons.

Conform sursei citate, în total au fost analizate 126 de produse. Din punctul de vedere al tipurilor de aditivi alimentari, toate produsele care au făcut obiectul studiului au în componenţă lecitină (E 322 ), 25,39% dintre produsele studiate au avut în componenţă poliricinoleatul de poliglicerină (E 476), iar 18,25% conţin acid citric (E 330 ).

Cea mai scumpă vacanță de Ziua Îndragostiților. Pentru ce a plătit un cuplu de români 45.000 euro
Din punctul de vedere al ingredientului principal, 70,63% au ca prim ingredient zahărul, 7,93% au ca prim ingredient ciocolată/ciocolată amăruie/ciocolată cu lapte /ciocolată neagră, 5,55% au ca prim ingredient siropul de glucoză, 5,55% au ca prim ingredient grăsimile vegetale, 4,76% au ca prim ingredient masa de cacao şi 2,38% crema de praline/crema cu aromă.

Restul produselor au ca prim ingredient fructele confiate, ouă, lichior sau nucă de cocos, spune InfoCons.

Alertă InfoCons ! Bomboanele oferite cadou de Ziua Îndrăgostiților au până la 10 E-uri !

57% dintre cumpărătorii de Ziua Îndrăgostiților se așteaptă să achiziționeze dulciuri, ceea ce face ca aceasta să fie cea mai populară categorie de cadouri în 2023.

Oamenii plănuiesc să cheltuiască în medie 192,80 dolari de Ziua Îndrăgostiților 2023, cu aproape 10% mai mult decât cei 175,41 dolari pe care plănuiau să îi cheltuiască în 2022, potrivit NRF.

Cadouri de Ziua Îndrăgostiţilor şi Dragobete. Avertismentul celor de la ANPC: „Aveţi grijă înainte să cumpăraţi”
În afară de cheltuielile cu partenerul sau cu un membru al familiei, iubitorii Zilei Îndrăgostiților se așteaptă să cheltuiască 52,65 dolari pentru prieteni, animale de companie, colegi de muncă și profesorii sau colegii de clasă ai copiilor lor, cu 37% mai mult decât cei 38,36 dolari pe care au planificat să îi cheltuiască în 2022.

Cheltuielile de Ziua Îndrăgostiților au crescut în general de la ultima recesiune economică majoră din SUA, Marea Recesiune din 2008, care a dus la reducerea cheltuielilor de consum. Potrivit NRF, consumatorii se așteptau să cheltuiască doar 14,7 miliarde de dolari de Ziua Îndrăgostiților în 2009.

Creșterea cheltuielilor de Ziua Îndrăgostiților în 2023 vine în condițiile în care două treimi dintre economiștii americani intervievați (64%) au declarat pentru Bankrate că ei cred că țara va intra în recesiune în acest an. Dar, în ciuda incertitudinii economice, creșterea inflației din ultimul an coincide cu faptul că consumatorii continuă să cheltuiască bani, adesea pe mici răsfățuri.