Ingredientul din bucătăria ta care te va salva în lupta cu mucegaiul! Este imposibil să nu îl ai deja la tine în casă

Pentru cei mai mulți dintre noi casa este cel mai important loc, motiv pentru care oamenii fac eforturi pentru a-și asigura confortul. Mucegaiul este o problemă serioasă, care ne poate face foarte multe neplăceri. Din fericire, există câteva trucuri care te pot ajuta să scapi de el.

08 aug. 2023, 10:28
Ingredientul din bucătăria ta care te va salva în lupta cu mucegaiul! Este imposibil să nu îl ai deja la tine în casă
Ingredientiul din bucătăria ta care te va salva în lupta cu mucegaiul! Este imposibil să nu îl ai deja la tine în casă

Mucegaiul este una dinte cele mai neplăcute probleme cu care te poți confrunta la tine în casă. Este suficient ca blocul sau casa în care locuiești să aibă o izolație proastă sau sa nu ai balcon și să fii nevoit să îți usuci rufele în interior pentru ca mucegaiul să își facă loc. Pe lângă faptul că este extrem de inestetic, acesta are și un miros neplăcut și este extrem de periculos pentru sănătate.

Citește și: Mucegaiul ţi-a atacat geamurile chiar înaintea iernii? Ingredientul super ieftin care te scapă de problema asta

Din fericire există metode prin care poți să scapi de el. Unele sunt ectrem de costisitoare și complicate, însă te poți folosi de câteva trucuri, iar pentru asta ai nevoie de câteva ingrediente care cel mai probabil se află deja în bucătăria ta.

Mucegaiul, un pericol pentru plămâni

Mucegaiul pune în pericol sănătatea plămânilor noștri, iar persoanele care suferă deja de probleme respiratorii pot ajunge chiar la pneumonie. Așadar, dacă observi simptome care arată semne de mucegai, investește într-un kit de testare a mucegaiului pentru a vedea cu ce lucrezi, iar apoi vei dori să apelezi la un expert care să te ajute cu îndepărtarea permanentă.

Dacă totuși vrei să iei problema în mâinile tale, poți să apelezi la o serie de trucuri salvatoare. Poți opta pentru mai variante, iar lucrurile de care ai nevoie se află chiar la tine în bucătărie.

Unele dintre gospodine au testat unele remedii de îndepărtare a mucegaiului, de la înălbitor la bicarbonat de sodiu, și au descoperit că cele mai eficiente patru tratamente de îndepărtare a mucegaiului sunt:

  • Bicarbonat de sodiu,
  • Oțet,
  • Înălbitor,
  • Spray-uri pentru îndepărtarea mucegaiului

Bicarbonatul de sodiu și mucegaiul din casă

Supranumit ca fiind unul dintre cele mai „naturale remedii” pentru eliminarea mucegaiului, bicarbonatul de sodiu a fost folosit ca leac pentru focarele de mucegai negru de generații întregi. Mulți oameni încă jură pe el.

Bicarbonatul de sodiu are un pH de aproximativ 8-8,1, care, deși este doar ușor alcalin, este prea ridicat pentru ca mucegaiul să se dezvolte, ceea ce înseamnă că servește ca dezinfectant natural. Bicarbonatul de sodiu este o soluție naturală, moderat eficientă, pentru toate tipurile de suprafețe, atât poroase, cât și neporoase.

  1. Adăugați o ¼ linguriță de bicarbonat de sodiu la 2 căni de apă.
  2. Turnați soluția într-o sticlă cu pulverizator.
  3. Pulverizați zona mucegăită și frecați-o cu o perie.
  4. Clătiți zona.
  5. Tratați din nou zona cu soluția de bicarbonat de sodiu pentru a preveni revenirea rapidă a mucegaiului.

Un mare avantaj al folosirii bicarbonatului de sodiu este că este relativ blând și nu conține substanțe chimice dăunătoare. Acest lucru înseamnă că este inofensiv pentru familia dvs. și pentru orice animal de casă, plus că nu există riscul ca tratamentul să vă deterioreze proprietatea.

În plus, pe lângă faptul că ucide mucegaiul, bicarbonatul de sodiu elimină și mirosurile neplăcute și absoarbe umezeala, astfel încât va ține mucegaiul la distanță pentru o vreme, deși nu permanent. În timp, concentrația de bicarbonat de sodiu de pe suprafața peretelui va scădea, iar mucegaiul va reveni în cele din urmă.

Partea proastă este că, deși eficient pentru focare minore, bicarbonatul de sodiu nu este nici pe departe la fel de puternic ca înălbitorul sau alte produse chimice din comerț. Pentru focare serioase de mucegai negru, așadar, este posibil să doriți să apelați la ceva mult mai puternic.

Citește și: Cum scăpați de mucegaiul din mașina de spălat rufe. Trucuri simple la care poate apela oricine