Orice gospodină știe cât de important este ca borcanele de bulion să fie bine închise pentru a evita ca acestea să rpindă aer și să rămână proaspete pentru o perioadă îndelungată. Un truc pentru păstrarea bulionului fără să fermenteze sau să facă floare albă este să folosești ulei deasupra.
În acest fel, stratul de ulei va acționa ca o barieră care împiedică contactul bulionului cu aerul, prevenind astfel procesul de fermentare și dezvoltarea mucegaiului. Ulei NU se amestecă cu bulionul, dar ajută la protejarea acestuia.
Citește și: Brioșe cu banane și ovăz – rețetă simplă și sănătoasă pentru întreaga familie
După ce borcanele de bulion au fost sigilate, locul unde sunt păstrate este foarte important pentru a preveni fermentarea sau deteriorarea lor.
O cămară răcoroasă este locul perfect pentru a le păstra. Locul trebuie să fie întunecat, pentru a preveni expunerea la lumină directă, care poate afecta calitatea produsului. Temperatura constantă și umiditatea mai mică contribuie la păstrarea borcanelor în bune condiții.
Dacă nu ai locuri răcoroase special amenajate, un dulap mai puțin expus la soare poate fi o alegere bună, atâta timp cât temperatura nu depășește 25 de grade Celsius. Nu lăsa niciodată bulionul la temperaturi ridicate sau în apropierea unor surse de căldură, pentru că acestea pot accelera procesul de fermentare.
Totodată, nu deschide borcanele până când nu le folosești la mâncare, deoarece expunerea la aer poate reduce durata de păstrare.
Citește și: Jamila revine cu o prăjitură de sezon, de post. Rețeta de chisăliță de prune se prepară din trei ingrediente