Ingredientul secret pentru cele mai gustoase sarmale de Crăciun

Cei mai mulți români au luat deja vacanță și se pregătesc de sărbătorile de iarnă. În bucătorii este multă zarvă. De pe mesele românilor nu lipsesc de obicei de Crăciun sarmale în foi de varză. Un ingredient secret folosit de cele mai bune gospodine poate face diferența.

23 dec. 2023, 16:23
Ingredientul secret pentru cele mai gustoase sarmale de Crăciun

Sarmalele în foi de varză se numără printre preparatele nelipsite de pe masa românilor de Crăciun. Este un adevărat deliciu, apreciat în toată țara. Ingredientele din sarmale variază în funcție de regiune și preferințele fiecărei familii.

Un secret al gospodinelor pentru a obține sarmale în foi de varză delicioase constă în adăugarea unui ingredient special – slănina. Sunt însă și gospodine care în loc de slănină folosesc ciolan afumat, cârnați sau costiță.

Savoriurbane.com are o rețetă inedită de sarmale de porc în foi de varză murată, învăluite în fâșii de carne de porc crud, afumătură și puțin bulion.

Citește și: Rețeta de sarmale oltenești ca la Nicolae Ciucă acasă. Ingredientul care le dă un gust special

Ingrediente:

500 grame de carne tocată de porc (mai grasă);
1 ceapă medie, tocată;
50 grame de orez;
1 lingură de ulei;
Sare, piper, cimbru uscat, boia dulce;
2 verze murate medii;
2 linguri de ulei;
1 ceapă tocată;
Crenguțe de cimbru uscat;
1 foaie de dafin;
250 grame de piept crud de porc cu șoric;
250 grame afumătură;
500 ml suc gros de roșii sau bulion.

Citește și: Mihaela Bilic dezvăluie câte sarmale e bine să mănânci de Crăciun. Sfaturi utile pentru a nu avea probleme de sărbători

Cum se prepară sarmale în foi de varză

Carnea tocată se amestecă cu ceapă, orez și condimente. Fiecare sărmăluță se rulează în frunză de varză murată, apoi se aranjează într-o oală împreună cu crenguțe de cimbru, foaie de dafin slănină sau cârnați și suc de roșii sau bulion. Oala se pune la fiert cu capac intredeschis timp de 2 ore, la foc mediu. Apoi puteti baga oala la cuptor pentru inca jumatate de ora pentru a se rupeni pe deasupra.