Înregistrare cu Dacian Cioloş din şedinţa USR: „Eu nu o să fiu în Guvern. De fapt, o să fiu, că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta”

Prim-ministrul desemnat, Dacian Cioloș, a fost înregistrat în ședința de partid de duminică spunându-le colegilor că el nu va face parte din guvernul propus Parlamentului.

18 oct. 2021, 19:30
Înregistrare cu Dacian Cioloş din şedinţa USR: „Eu nu o să fiu în Guvern. De fapt, o să fiu, că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta”

Dacian Cioloş şi-a adus aminte, ulterior, că el este cel care formează guvernul din poziţia de premier desemnat, astfel că a revenit asupra declaraţiei. Înregistrarea publicată de psnews.ro a fost făcută duminică, la ședința Biroului Național al USR în care s-a stabilit lista miniştrilor şi programul de guvernare.

„Eu nu o să intru în Guvern, chiar dacă sunt președintele partidului, și vă asigur că o să organizez activitatea Biroului Național cu ajutorul secretariatului general în așa fel încât să nu existe sincope, să putem discuta și lua deciziile, inclusiv cele politice, care vor trebui asumate în Guvernul pe care îl vom conduce… de fapt…da, eu zic că nu o să fiu în Guvern, dar dacă Guvernul trece, evident că o să fiu pentru că sunt prim-ministru, am uitat de chestia asta…”, spune Dacian Cioloș.

Dacian Cioloş, mesaj pentru Marcel Ciolacu. „Ipocrizia se poate vindeca. Are ocazia concretă de a termina criza rapid”

Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, îl acuză pe Dacian Cioloş că prelungeşte criza politică prin faptul că susţine un Guvern despre care ştie că nu are şanse să treacă în Parlament.

Citeste si George Simion, circ în Parlament: „Ăsta mic de respiră greu, de la PNL, dă masca jos, că nu se aude nimic!”

”Marcel Ciolacu, președintele partidului parlamentar cu cele mai multe mandate, se plânge public de întârzierea numirii unui premier și de lungirea negocierilor. Pentru că stă prost cu memoria: el e cel care a mers la Cotroceni fără nicio variantă, el e cel care vorbește de anticipate atunci când știe că nu se pot organiza, el e cel care a negociat cu PNL blocarea moțiunii USR pentru a prelungi criza la infinit. Din fericire, ipocrizia se poate vindeca și, pentru că e parlamentar, are ocazia concretă de a termina criza rapid, prin votarea noului executiv. Și-l informez pe această cale că poate să citească măsurile de ieșire din criză la următorul link: https://bit.ly/ProgramGuvernareUSR

Contăm pe votul celor responsabili. Mai multe fapte, mai puține vorbe.”, a scris Dacian Cioloș, preşedintele USR, pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi: Alexandru Rafila: „Decesele înregistrate în ultima săptămână sunt fără precedent de la Al Doilea Război Mondial”