Înregistrare-şoc cu „Kovesi a Moldovei”: Veronica Dragalin şi-a ameninţat colegii cu arestarea în faţa copiilor şi soţiilor

Înregistrare șocantă cu procurorul-şef Anticorupţie al Republicii Moldova. Veronica Dragalin a fost înregistrată pe ascuns într-o ședință în timp ce şi-a ameninţat colegii că va da buzna în casele lor şi le va pune cătuşe faţă de copii. Haideți să ascultăm

15 iun. 2023, 22:17
Înregistrare-şoc cu „Kovesi a Moldovei”: Veronica Dragalin şi-a ameninţat colegii cu arestarea în faţa copiilor şi soţiilor

Procurorul-şef Anticorupţie, cVeronica Dragalin, a fost înregistrată în timp ce şi-a ameninţat colegii că va da buzna în casele lor şi le va pune cătuşe faţă de copii şi soţii. Mai mult, în discursul său ea a repetat de două ori că nu are răbdare să facă asta. Totul s-ar fi întâmplat la o şedinţă care a avut loc în data de 7 iunie, iar înregistrarea a fost publicată abia acum atât de Puls Media, dar şi de unele canale de Telegram. „Și eu nu am răbdare, o să intru eu personal cu echipe de mascați, la cineva în casă, la ora 6 dimineață, față de copii voștri, soțiile, soții voștri, să fiți arestați, puși în cătușe și trimiși la închisoare. Eu nu am răbdare să se întâmple lucrul acesta. Eu personal o să fiu acolo!”, se aude Veronica Dragalin în înregistrarea, a cărei autenticitate o confirmă chiar înaltul demnitar din Moldova.

Veronica Dragalin susţine că a fost înregistrată ilegal, dar nu are de ce se teme.  „Înregistrarea este autentică, este o porțiune a ședinței care a avut loc la 7 iunie 2023 la 9:00 cu întregul colectiv al Procuraturii Anticorupție în sala la etajul 5 din sediul CNA, unde nu au fost prezente persoane în afara colectivului PA. Discursul meu a fost înregistrat ilegal fără cunoștința mea. Eu încurajez această persoană sau persoane să publice întregul discurs. Nu am de ce mă teme pentru că eu, niciodată n-am spus ceva care nu sunt gata să spun și în public. Infractorii corupți au de ce se teme, pentru că noi avem înregistrări care demonstrează  vinovăția lor”, este reacția Veronicăi Dragalin pe pagina sa de Facebook.

Diana Șoșoacă a scris proiectul de lege pentru unirea României cu Rep. Moldova: „Ne unim când vrem noi, nu când dorește SUA, Rusia sau UE!”

Anterior, presa a scris că Veronica Dragalin a convocat procurorii Anticorupţie într-o şedinţă în care i-a ameninţat că va asista personal la percheziţiile care urmează să fie făcute în casele lor şi îi va aresta. De asemenea, ea ar fi cerut ca cei care au ceva de ascuns să-şi dea singuri demisia.

La şedinţă ar fi fost invitaţi şi ofiţerii CNA, dar nu şi directorul CNA, Iulian Rusu. Ulterior, Veronica Dragalin a povestit că Rusu a venit neinvitat la şedinţă şi ea i-a spus că el nu poate fi prezent pentru că are subiectul discuţiei ţine de chestiuni operative din dosare penale.

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova : „Da, Putin va fi arestat dacă va intra pe teritoriul Republicii Moldova”

În consecinţă, directorul CNA a plecat împreună cu toţi ofiţerii CNA. Ulterior, ofiţerii CNA au reclamat la Direcția securitate internă a CNA că şefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, i-ar fi intimidat şi au cerut să fie aplicate toate mecanismele pentru neadmiterea lezării demnităţii şi a drepturilor angajaţilor Centrului Naţional Anticorupţie.

Violeta Gașițoi, un avocat renumit din R.Moldova, care este stabilit cu traiul în SUA, a criticat comportamentul șefei Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, la ședința din 7 iunie de la Procuratura Anticorupție.

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Gașițoi scrie că în urma apariției înregistrării integrale se poate de înțeles că procurorii anticorupție au fost direct amenințați, transmite pulsmedia.md.

„Ce am înțeles eu din monologul cu 58 de „eu”: Să vă ferească domnul să îmi depuneți mie plîngeri pe cineva pe care eu îl protejez. Eu nu numai că nu voi investiga, dar eu afară te voi da, și te voi învinui de fals, te voi umili pînă în așa hal, că o să vrei să-ți ceri scuze, să îți retragi plîngerea, ehehe, să vezi ce îți fac, pentru că eu. Azi îmi pare rău încotro o ia drumul Procuratura Anticorupție”, scrie Gașițoi.

Avocata mai întreabă dacă cineva a auzit-o pe procurora din România, Laura Codruța Kovesi, să aibă asa un comportament copilăresc.

„Cine a auzit atîta vorbăraie inutilă? Laura Codruta Kovesi când ieșea la o conferință de presă si prezenta rezultatele activității ei, păi, numai să o asculți și iar să o asculți. Ce are Moldova, o combinație de grădinița de copii, doamna profesoară la școală și piața centrală, dar nicidecum nu e un comportament al unui jurist cu studii, al unei persoane competente, al unui procuror care chiar știe ce are de făcut și chiar face, dar și are rezultate palpabile în ceea ce face, înțelege și știe ce are de făcut, dar și cum să obțină aceste rezultate”, mai scrie avocata.