Înregistrarea AUDIO în care Mircea Miclea îl atacă dur pe preşedintele Klaus Iohannis

Ca urmare a faptului că fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea a negat că a acordat un interviu pentru RomaniaTV.net şi a acuzat redacţia RomaniaTV.net că a publicat "o însăilare de înregistrări on the record și off the record pe care probabil le-au găsit pe internet și care au fost scoase din context", am decis să facem publică înregistrarea interviului acordat de Mircea Miclea pentru România TV.

RomaniaTV.net
23 aug. 2020, 19:26
Înregistrarea AUDIO în care Mircea Miclea îl atacă dur pe preşedintele Klaus Iohannis

În articolul iniţial RomaniaTV.net a ales să nu publice înregistrarea audio cu Mircea Miclea şi reacţia acestuia la adresa preşedintelui Iohannis. Jurnaliştii RomaniaTV.net au considerat că opiniile domnului Miclea referitoare la învăţământul remedial şi la regulile de distanţare socială sunt mai importante decât comentariul său „politic”.

Ulterior, când fostul ministru al Educaţiei a declarat jurnalistei Raluca Pantazi pentru EduPedu.ro că nu a acordat niciun interviu pentru România TV, am ales să publicam aproape în totalitate interviul. Acesta a durat aproximativ 30 de minute, iar mai jos puteţi găsi o selecţie din cele mai importante declaraţii pe care Mircea Miclea le-a făcut pentru RomaniaTV.net.

Mircea Miclea, fost ministru al Educaţiei, a declarat miercuri, într-un interviu acordat în exclusivitate pentru RomaniaTV.netcă autorităţile „basculează responsabilitatea” pe părinţi în momentul în care trebuie să declare pe propria răspundere că nu au fost infectaţi copiii lor cu noul coronavirus, pentru a putea merge fizic la şcoală. 

„Suntem în situaţia acum în care n-am experimentat nimic. Nu am preluat nici experienţele altora şi atunci am venit cu un ghid care este extrem de discutabil. Aspectul cel mai discutabil la acest ghid, din punctul meu de vedere, se referă la faptul că basculează responsabilitatea în primul rând pe părinţi.

Elevul nu poate participa la şcoală dacă părintele nu semnează o declaraţie pe propria răspundere prin care declară că copilul lui…Şi acolo sunt o mulţime de lucruri care sunt problematice. Tu ca părinte trebuie să declari că copilul tău nu s-a întâlnit cu nicio persoană care are COVID. De unde să ştii tu lucrul acesta?”a afirmat Mircea Miclea.

În acelaşi interviu, rugat să comenteze afirmaţia preşedintelui Klaus Iohannis care a declarat în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Cotroceni că în mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni „generaţia pandemiei”, Mircea Miclea a declarat: „Preşedintele e un tâmpit. E un dobitoc! Ce să mai vorbesc. Vai de viaţa lui! A stat cinci ani de zile … Să lăsăm deoparte această temă … Ce voiam să zic: Nu e nicio generaţie pierdută. E de defetism de doi bani. O modalitate prin care te deresponsabilizezi ca să spui gata, e pierdută. Nu mai are rost să faci nimic? Cum adică? Nu poţi recupera câteva luni? E aberant! Înseamnă că ce stat eşti tu? Nu există nicio generaţie pierdută! Totul se poate remedia pentru că e vorba de câteva luni”, a afirmat Mircea Miclea.

Iohannis: „Copiii trebuie să meargă la şcoală. În mediile de specialitate se vorbeşte despre a preveni generaţia pandemiei”

Declaraţiile fostului ministrul Mircea Miclea au fost publicate joi pe site-ul RomaniaTV.net. Materialul (poate fi citit aici) a fost preluat ulterior de mai multe publicaţii online din România. 

După ce rectorii Marilen Pirtea și Remus Pricopie i-au luat apărarea lui Klaus Iohannis și i-au solicitat lui Mircea Miclea să-i ceară scuze președintelui pentru o serie de invective pe care i le-ar fi adus într-un interviu acordat în exclusivitate RomaniaTV.net, Mircea Miclea a declarat pentru edupedu.ro că „nu am declarat niciodată la România TV acest lucru” și că „au fost însăilate înregistrări off the record și on the record, care au generat această confuzie pentru care îmi cer scuze”.

 

Vă prezentă mai jos un fragment din interviul acordat de Mircea Miclea pentru RomaniaTV.net.

 

 

Aşa cum se poate observa în cele de mai sus, domnul profesor Miclea a ales să îşi „retragă” declaraţiile într-un mod nedemn pentru domnia sa după ce o serie de instituţii mass-media de prestigiu au preluat declaraţia dumnealui. 

RomaniaTV.net menţine aceleaşi standarde jurnalistice ca şi televiziunea de stiri nr 1 din Romania şi alege să trateze temele şi subiectele importante cu profesionalism şi cu o echipă de jurnalişti cu experienţă.

 

În aceeaşi zi, Mircea Miclea a mai acordat un interviu în care a vorbit despre aceleaşi teme şi la Europa Liberă.

Nu este prima dată când fostul ministru al Educaţiei Mircea Miclea îl critică pe şeful statului. „România educată a lui Iohannis se dovedește zero barat”, spunea în aprilie Mircea Miclea pentru Europa Liberă

România educată a lui Iohannis este un dezastru de la început până la sfârșit, nu mă așteptam la o astfel de aberație, precum cea pe care a făcut-o acum. Ceea ce se comunică la nivel de stat este un mesaj dezastruos pentru ceea ce înseamnă să înveți, iar cu asta a pus capac la tot. Trebuia să mai așteptăm până în 15 mai, exemplul Franței nu este concludent, au fost niște experimente, s-au deschis școlile și în Olanda, și în Polonia, și în Cehia. Se putea totul organiza în așa fel încât să nu blocăm școala, se putea începe pe cicluri, cu jumătăți de oră dedicate numai predării, cu jumătăți de clase, făceai toată predarea, și după două săptămâni veneai cu jumătăți de oră de evaluare. Deci, se putea face, dacă voiai. Repet, România educată a lui Iohannis se dovedește zero barat.”, a declarat Mircea Miclea pentru Europa Liberă.