Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021 a fost prelungită cu o săptămână

Oficiali ai Ministerului Educaţiei au anunţat că vor prelungi perioada de înscriere cu o săptămână. Măsura este luată în condițiile în care școlile sunt închise în perioada 11 martie-22 martie, ca urmare a deciziei luate luni seara de către Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

RomaniaTV.net
10 mart. 2020, 09:59
Înscrierea la clasa pregătitoare 2020-2021 a fost prelungită cu o săptămână

Monica Anisie, ministrul Educației, a spus că în săptămâna în care elevii stau acasă ( 11-22 martie) se suspendă și evaluarea psihosomatică a elevilor care nu împlinesc 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020. Astfel prima etapă de înscriere va avea loc până pe 30 martie, și nu pe 23 martie, așa cum prevede calendarul inițial de înscriere. Tot calendarul înscrierii la clasa pregătitoare va fi decalat cu o săptămână, potrivit Hotnews.ro. 

Calendarul inițial prevedea că prima etapă de înscriere să aibă loc între 4 și 23 martie, iar apoi să se facă procesarea de către Comisia națională de înscriere a copiilor în învățământul primar a cererilor-tip de înscriere, cu ajutorul aplicației informatice și repartizarea la școala de circumscripție a copiilor ai căror părinți au solicitat acest lucru în cererea-tip de înscriere.

Citeşte şi: E oficial! Şcolile se vor închide în perioada 11 – 22 martie! Anunţul făcut de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă

Până luni, 9 martie, la ora 18, se înscriseseră peste 68.000 de copii, cele mai multe cereri fiind în București – peste 8.100. Apoi urmează județul Constanța – 2.789 cereri de înscriere, județul Timiș unde au fost depuse 2.757 de cereri și județul Cluj cu 2.659 cereri de înscriere.

Cererea tip de înscriere poate fi completată online, pe site-ul inscriere.edu.ro, iar ulterior părinții trebuie să o ducă la școala unde au făcut înscrierea. 

Metodologia pentru înscrierea în clasa pregătitoare prevede că părinţii ai căror copii împlinesc 6 ani până la data de 31 august 2020 inclusiv au obligaţia de a înscrie copiii în învăţământul primar în clasa pregătitoare.

Citeşte şi: Ce se întâmplă cu after school-urile, după ce s-a anunţat că se vor închide şcolile, din cauza coronavirusului

Părinţii copiilor care împlinesc vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2020 care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare sau ai celor pentru care evaluarea arată că dezvoltarea lor psihosomatică nu poate asigura parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliaţi în vederea înscrierii celor mici la grădiniţă în grupa mare, se arată în document.


loading...