Inspectoratul Şcolar a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva ÎNVĂTĂTOAREI de la Şcoala 10 din Capitală

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a sesizat, luni, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, în legătură cu presupusele fapte penale săvârşite de învăţătoarea Dana Blîndu de la Şcoala nr. 10 din Capitală, acuzată că ar fi cerut părinţilor bani de cadouri.

30 dec. 2013, 15:37
Inspectoratul Şcolar a depus PLÂNGERE PENALĂ împotriva ÎNVĂTĂTOAREI de la Şcoala 10 din Capitală

Reprezentanţii ISMB au mai precizat că aspectele penale în acest caz vor fi analizate de către Parchet, iar cele administrative, de către unitatea de învăţământ.

Cercetările în acest caz vor începe efectiv în 6 ianuarie, întrucât personalul din şcoală este până atunci liber, iar angajaţii nu pot fi chemaţi la serviciu din concediu, conform legii. Trăistaru a estimat că cercetările vor dura o săptămână.

Citeşte şi Cazul învăţătoarei care ar fi cerut bani de cadouri părinţilor: Ce riscă femeia dacă va fi găsită vinovată

ISMB va analiza totodată dacă este vorba de un caz izolat sau un fenomen la Şcoala nr. 10.

Părinţii sunt sfătuiţi să sesizeze inspectoratul şcolar în cazul în care li se cer bani pentru orice fel de protocol.

Consiliul Naţional al Elevilor a afirmat, în contextul cazului învăţătoarei care ar fi cerut bani de cadouri, că profesorii şi părinţii care permit astfel de practici încurajează corupţia, organizaţia avertizând că fondurile strânse ilegal în şcoli sunt, conform Codului Penal, foloase necuvenite.

Ancheta în acest caz a început după ce în presă a fost prezentată o înregistrare video preluată de pe Youtube, în care este surprinsă o discuţie între părinţi şi o învăţătoare de la Şcoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sărbători.

Părinţii îi reproşează învăţătoarei că le cere prea mulţi bani, aceasta spunând că trebuie să fie oferite cadouri atât secretarei şcolii şi bibliotecarei, cât şi paznicilor şi femeilor de serviciu.

TUPEU FĂRĂ LIMITE. O învăţătoare cere sute de lei de la părinţi pentru cadouri de Crăciun VIDEO

Potrivit unor surse apropiate anchetei, învăţătoarea deţine, împreună cu un alt cadru didactic, o şcoală primară cu after school, care are două sedii în zone rezidenţiale ale Capitalei.