Inspectoratul Şcolar a făcut anunţul. Ce se întâmplă cu elevii care ies pe străzi în plină pandemie de coronavirus

Publicat: Joi, 19 Martie 2020 14:15 // Actualizat: Joi, 19 Martie 2020 14:15 // Sursa: romaniatv.net

Din cauza pandemiei de coronavirus Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea a trimis un comunicat prin care înştiinţează elevii că ar putea fi legitimaţi dacă ies pe străzi în această perioadă.

"Este posibil ca, in aceasta perioada, dragi elevi, sa fiti legitimati daca iesiti pe strazi. Va indicam sa stati cat se poate de mult acasa. Rugam toti colegii profesori sa tina legatura cat mai des, prin mijloace online, cu elevii. Va rugam sa va informati doar din surse sigure. Mesajul nostru catre elevi, parinti si profesori indeamna la calm si responsabilitate", a transmis Inspectoratul Şcolar Judeţean Vrancea, conform ziaruldevrancea.ro

De asemenea, Inspectoratul oferă o serie de recomandări elevilor pentru aceasta perioadă:

- evitarea zonelor aglomerate;
- limitarea folosirii bancnotelor şi a monedelor;
- reguli stricte de igienă;
- ieşirea pe străzi doar în condiţii de maximă urgenţă;
- evitarea intrării în restaurante, fastfood-uri, cafenele;


Elevii şi profesorii vor sta acasă cel puţin până după Paşte, cu posibiliatea de prelungire a suspendării cursurilor, din cauza pericolului reprezentat de coronavirus.

Ministrul Educaţiei îi îndeamnă pe elevi, pe părinţi şi pe profesori să continue învăţarea de acasă. În această perioadă, accentul se va pune pe cursurile online, însă ministrul a anunţat şi soluţia pentru elevii care nu dispun de calculator sau de conexiune la Internet: cursuri pentru elevi, transmise la televizor, prin intermediul postului TVR.

ZILE LIBERE pentru părinţi când se închid şcolile

Guvernul a stabilit modul de acordare și de plată a zilelor libere pentru supravegherea copiilor, în situația închiderii temporare a unităților de învățământ, anunță Ministerul Muncii într-un comunicat.

"Guvernul a aprobat modul de acordare a zilelor libere pentru părinții care își supraveghează copiii până la 12 ani, în situația suspendării cursurilor sau închiderii temporare a unităților de învățământ. Hotărârea de Guvern stabilește ca zilele lucrătoare până la încetarea situației de urgență decretată, cu excepția celor din perioada vacanțelor școlare, să fie zile libere acordate, la cerere, unuia din părinți.

ŞCOLI ÎNCHISE ÎN ROMÂNIA. Ministrul Educaţiei: Măsura poate continua până când nu va mai exista niciun pericol asupra copiilor 

Reamintim faptul că zilele libere se acordă doar după epuizarea tuturor opțiunilor prevăzute de reglementările legale în vigoare pentru desfășurarea activității și cu obligația asigurării continuității activității, inclusiv prin decalarea programului de lucru sau implementarea formelor de muncă flexibile.

Cererea pentru acordarea zilelor libere va fi însoţită de o copie a certificatului /certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor și de o declaraţie pe propria răspundere a celuilalt părinte, din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni, potrivit Legii nr. 19/2020, și nici nu se află concediu de odihnă sau fără plată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
coronavirus elevi Inspectorat Şcolar pandemie coronavirus
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8286
RON
04 Apr
noapte 6 °
zi 17 °
Ultimele joburi adaugate
24 H