Instanţa a respins extrădarea în Turcia a preşedintelui fundaţiei Lumina, Fatih Gursoy

Cererea de extrădare a preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy, a fost respinsă de Curtea de Apel Bucureşti, informează news.ro. Gursoy fusese ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara. Decizia instanței este definitivă, președintele Instituției de Învățământ Lumina poate rămâne în România.

RomaniaTV.net
24 dec. 2019, 13:31
Instanţa a respins extrădarea în Turcia a preşedintelui fundaţiei Lumina, Fatih Gursoy

Curtea de Apel Bucureşti a respins cererea de extrădare a preşedintelui Instituţiei de Învăţământ Lumina, Fatih Gursoy (50 de ani), iar acesta poate rămâne în România, menționează sursa citată. Decizia instanței este definitivă. Fatih Gursoy fusese ridicat de la domiciliu în urma cerererii de extrădare formulate de autorităţile de la Ankara. Aynur Gursoy, soţia preşedintelui, a declarat că este vorba despre procedura legală şi că poliţiştii i-au spus că nu are motiv să se sperie. Gursoy a fost dus la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel pentru audieri. El se află în România din 2011 şi are permis de şedere valabil până în 2022.

Cazul Gursoy nu este singular. Recent, o profesoară de la Liceul Internaţional de Informatică a fost ridicată de la domiciliu în urma unei cereri de extrădare formulate de autorităţile turce, dar Curtea de Apel Bucureşti a respins extrădarea profesoarei.

Citește șiPreşedintele şcolilor Lumina, ridicat de Poliţie şi dus la Parchet în urma unei cereri de extrădare din Turcia