Instanțele au respins cererea de plecare a fiului prințului Paul în Marea Britanie! Prințesa Lia și băiatul vor rămâne în țară!

Încă o problemă în familia regală autointitutlată. Copilul ”prinților” Lia Georgia și Paul Al României nu va putea merge la școală în Marea Britanie.

14 sept. 2021, 19:42
Instanțele au respins cererea de plecare a fiului prințului Paul în Marea Britanie! Prințesa Lia și băiatul vor rămâne în țară!

Instanțele au respins cererea de plecare a fiului prințului Paul în Marea Britanie. Decizia a fost luată  după ce două instanțe civile au respins, în septembrie, cererea prin care cuplul solicita, pe calea ordonanței președințiale, ca băiatul să poată părăsi țara pentru a învăța la Millfield Preparatory School, potrivit Gândul. Pentru vârsta mică a băiatului, acesta urma a fi însoțit la studii de către mama sa, Lia A României.

Instanțele au respins cererea de plecare a fiului prințului Paul în Marea Britanie! Prințesa Lia și băiatul vor rămâne în țară!

Tribunalul București a confirmat parțial, pe data de 8 septembrie, soluția civilă a Judecătoriei Sectorului 2, care a respins ca inadmisibilă cererea prințesei Lia A României. De remarcat este faptul că Tribunalul București a respins cererea ca nefondată, iar Judecătoria Sectorului 2, ca inadminsibilă.

Citește și: Prinţesa Lia, prima reacţie după ce Prinţul Paul e urmărit internaţional. „Sunt tare. Am totală încredere în soţul meu”
Cum prințul Paul Al României a fugit din țară înainte de pronunțarea condamnării sale la 3 ani și 4 luni de închisoare, în Dosarul Ferma Băneasa, prințesa Lia avea nevoie și de consimțământul soțului ei pentru a-l trimite pe fiul lor peste hotare, la studii.

Fiind în imposibilitatea de a lua semnătura lui Paul Al României, soția acestuia a apelat la instanță și a formulat o cerere prin care a solicitat judecătorului să suplinească acordul fugarului condamnat în vederea deplasării copilului, însoțit de mamă, în Regatul Unit al Marii Britanii.

„Tribunalul nu contestă că, prin probele administrate în apel, apelanta a dovedit faptul că minorul a fost acceptat să urmeze cursurile Școlii Millfield Prep School, depunând în acest sens adresa din 18.08.2021 semnată de tutorele pentru admitere al acestei școli, programul de funcționare al școlii și condițiile privind admiterea pentru un loc. De asemenea, este îndeplinită condiția aparenței dreptului, dat fiind faptul că, astfel cum în mod corect a reținut prima instanță, se poate prezuma imposibilitatea apelantei de a obține consimțământul intimatului (n.r. – Paul Al României) în vederea deplasării minorului în străinătate, față de împrejurarea că intimatul este dat în urmărire generală”, se arată în motivarea Tribunalului București.

Citește și: Prinţesa Lia şi fiul ei, daţi afară din casă. Prinţul Paul este urmărit internaţional