Comisia Europeană, după întâlnirea Dăncilă - Timmermans: România a accelerat implementarea recomandărilor MCV

Publicat: Miercuri, 20 Martie 2019 07:52 // Actualizat: Miercuri, 20 Martie 2019 16:34 // Sursa: romaniatv.net

Implementarea de către România a recomandărilor din raportul MCV a fost accelerată, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Comisiei Europene la finalul unei întâlniri pe care premierul Viorica Dăncilă a aavut-o cu prim-vicepreședintele Comisiei, Frans Timmermans.

 
 

UPDATE ”Prim-vicepreședintele Frans Timmermans și premierul Viorica Dăncilă au avut o scurtă întâlnire și amândoi au confirmat că discuțiile tehnice dintre Comisia Europeană și autoritățile române progresează și că activitatea privind implementarea recomandărilor din raportul MCV și a solicitărilor suplimentare este accelerată, existând perspectiva unor rezultate concrete în curând”, a declarat un purtător de cuvânt la Comisiei Europene, citat de G4Media.ro.

_______

Viorica Dăncilă are o zi aglomerată miercuri, atunci când se va afla la Bruxelles unde va avea o întâlnire oficială cu Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.  Aceasta este cea de-a treia discuţie a premierului cu Timmermans, în trei săptămâni.

Viorica Dăncilă face astăzi o vizită de lucru la Bruxelles. Premierul are programată o întrevedere cu prim-vicepreşedintele CE Frans Timmermans.

De asemenea, Dăncilă va participa la Summit-ul Social Tripartit.

Frans Timmermans a fost săptămâna trecută, luni, la Bucureşti, având discuţii cu premierul.

„Discuţiile au fost constructive şi au reprezentat o continuare a celor deja stabilite în cadrul întrevederii ce a avut loc la Bruxelles, săptămâna trecută. Ambele părţi au apreciat că este nevoie de un dialog constructiv şi au convenit asupra paşilor de urmat în perioada următoare. Cei doi oficiali au punctat nevoia unei bune cooperări între Executivul României şi Comisia Europeană", preciza atunci într-un comunicat Guvernul.

Potrivit sursei citate, cei doi înalţi oficiali au agreat planul de lucru al experţilor români şi europeni care vor avea deja o primă întâlnire săptămâna aceasta, „pentru a găsi cele mai bune soluţii".

„În acest context au agreat că o nouă întâlnire va avea loc săptămâna viitoare cu ocazia vizitei doamnei prim-ministru la Bruxelles", se mai arăta în comunicat.

Prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a declarat, atunci, că nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV şi că trebuie să fie foarte clar că aceste chestiuni sunt foarte serioase, iar Comisia Europeană vrea să vadă progrese.

În urmă cu două săptămâni, Dăncilă şi Timmermans au avut discuţii la Bruxelles.

loading...
3 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Bruxelles Comisia Europeană Frans Timmermans Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
20 mar 21:42
Răspunde | Votează email 0 email
oamenicasobolani
Ca împilata delegată să îi mai ducă cu o șustă
Ce le-o mai fi fluturat din fustă Speriertoarea Minte-Îngustă
,
Când tocmai i-a lămurit ce e COrupțiA în RO
De-mi pute și mai abitir EU, cum le învârt și ăștia cu de-alde asta, a Klo!

( )

Când rromânașii nu mai prididesc să-mpingă plicu
De țara li-e vândută la bucată sau en gros
Și nimeni, dar chiar nimeni, pare că nu se sinchisește unde o duc cu dricu
Iar Timmermans tocmai primi mânjit cu dosu palmei ceva numit HC, ca la mișto
,
Și de mai gândesc cum Junker o purta de mână
Când e prostia personificată dar, și mai mult, măciuca de dărâmat nația română
Dar
,
mai ales
,
Cum știu ce le curge polihoților prin vână!

( )
.
20 mar 11:32
Răspunde | Votează email 0 email
costica alexa
Acum doua sap.tim a primit o temenea de la tov.politruc, zic ca toti romanii sa-si lege sireturile la pantofi sa vada c-am facut progrese nu suntem colonie.
20 mar 08:57
Răspunde | Votează email 1 email
un roman oarecare
"UE nu a remarcat progrese de la publicarea raportului MCV" Bici romanii nu au observat ca v-ayi lasat de manipularilr lui Macovei si Preda, ca ati terminat cu porcaria numirii penalei de Kovesi! Asa ca unde-i problema?
1
EUR
4.7786
RON
14 Dec
noapte 5 °
zi 12 °
Ultimele joburi adaugate
24 H