Întâmplare şocantă la un liceu din Piatra Neamţ. O elevă, insultată de directoare, după ce a reclamat că profesorul de mate i-a cerut poze nud

O întâmplare şocantă a avut loc la un liceu tehnologic din Piatra Neamţ. O elevă a fost insultată şi intimidată de directoare, după ce a reclamat că profesorul de matematică i-a cerut poze cu ea dezbrăcată. După ce profesorul a aflat de plângere, a început să o înjure pe elevă.

19 ian. 2021, 12:06
Întâmplare şocantă la un liceu din Piatra Neamţ. O elevă, insultată de directoare, după ce a reclamat că profesorul de mate i-a cerut poze nud
Un profesor de matematică de la un liceu din Piatra Neamţ i-a cerut poze deocheate unei eleve

UPDATE. Ministrul Educației a anunțat că directoarea adjunctă a liceului la care activează profesorul care i-a cerut unei eleve poze nud și-a pierdut funcția.

”Inspectorul general i-a cerut demisia doamnei director adjunct Mihaela Zachman. Demisia intră în vigoare de astăzi”, a declarat Cîmpeanu, la Digi 24.

Întâmplare şocantă la un liceu din Piatra Neamţ.  „Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul octombrie, care de mult timp cerea o fotografie nud sau „incendiară” (cum zicea el). „I-ar înfrumuseța zilele unui om trecut de 45 de ani. La mate nu am pus niciodată 2 și 3 la elevele frumoase. Cel puțin nota 6, întotdeauna”, sunt mesajele trimise de profesor, scrie Rise Project pe pagina de Facebook a site-ului de investigații.

Numele lui este Cristian Pipirigeanu și predă matematică la Liceul Tehnologic „Dimitrie Leonida” din Piatra Neamț.

Citeşte şi: Un cuplu de vârstnici din Piatra Neamț, dans în plină stradă. Momentele cu cei doi bătrâni fericiţi au devenit virale: Rar mai vezi așa ceva – VIDEO

Întâmplare şocantă la un liceu din Piatra Neamţ

Eleva l-a reclamat pe profesor la directoare și a cerut să se mute în alt liceu, fiindcă se simțea inconfortabil să mai meargă la orele de matematică. Când a aflat de plângere, profesorul Pirpigeanu a început să o înjure pe tânără: „cățea în călduri”, „handicapată curvă”, „jigodie ordinară”. Ar fi fost beat, s-a justificat el: „Era o oră târzie și am tras singur două damigene de vin […] deci eram în timpul liber când pot agăța câte curve vreau.

Mai mult decât atât, au urmat şi intimidări: „Sunt strănepot de judecător, frate de grefier, iubitul unei persoane din justiție, frate de polițistă”.

Directoare susţine că nu este problema şcolii

Directoarea adjunctă, Mihaela Zachman, consideră că incidentul nu este problema școlii. Hărțuirea sexuală nu a avut loc în incinta liceului, spune ea, iar eleva e majoră. Mai mult decât atât, spune că mecanica nu este un domeniu demn de o fată: „Trebuia să facă plângere la poliție că este agresată. Regulamentul școlar nu-mi permite să văd ce face omul în viața lui privată, seara.

S-a cerut înscrisă la o clasă de mecanică, o clasă plină de băieți, cam ciudată dorința ei… Fătucă dragă, este o clasă de băieți acolo, nu prea s-ar potrivi cu sexul dumitale. O fată singură într-o clasă cu băieți și bărbați? Noi avem profil și de textile, un profil care s-ar potrivi cu mult mai bine pentru viitorul profesional al unei tinere.”.

Citeşte şi: Medicul Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la Spitalul Piatra Neamţ, e printre eroii lumii care au marcat anul 2020

O contrazice Andreea Rusu, directoare executivă la Centrul FILIA, un ONG care luptă pentru drepturile femeilor: „Relațiile dintre profesori și elevi nu dispar în momentul în care ieși din spațiul fizic al școlii, relația de putere rămâne și mai departe.

Directoarea Zachman povestește că l-ar fi mustrat pe profesor că face liceul de râs și le-a cerut amândurora să nu mai discute. Ea crede totuși că și eleva a greșit când i-a dat profesorului datele de contact: „Frumos ar fi să nu-l ai nici pe Facebook [pe profesor], să nu dai Facebook-ul la bărbați și nici numărul de telefon, cu atât mai mult pentru că ești căsătorită.

Noua directoare generală a liceului, șefa doamnei Zachman, susține că nu avea habar despre acest incident și că va demara o anchetă.

„Credeam că trimiți o poză cu tine goală, că de matematică sunt sătul”, i-a scris domnul profesor într-o zi din ultimul…

Publicată de RISE Project pe Luni, 18 ianuarie 2021


loading...