Interdicţii pentru profesorul de la Liceul „Jean Monnet”

Profesorul de sport de la Liceul "Jean Monnet", acuzat de o elevă că a violat-o, va fi cercetat în libertate. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs. Acesta are interdicţie de a se apropia de liceu, de minoră şi de familia ei.

RomaniaTV.net
15 dec. 2011, 14:21
Interdicţii pentru profesorul de la Liceul „Jean Monnet”

Profesorul de sport de la Jean Monnet, acuzat că a întreţinut relaţii sexuale cu o elevă, va fi cercetat în libertate. Magistraţii de la Judecătoria Sectorului 1 au decis ca profesorul să iasă din arest. Ordonanţa de reţinere expiră astăzi, la ora 16.00. Profesorul are însă nişte interdicţii. Acesta are interdicţie de a se apropia de liceu, de minoră şi de familia ei. Decizia de punere în libertate a magistraţilor nu este însă definitivă, iar procurorii pot face recurs. Avocaţii profesorului sunt însă optimişti şi au încredere că tribunalul va menţine această măsură.

Dan Octavian Vişan a fost prezentat joi în faţa judecătorilor pentru a decide dacă va fi eliberat. Tot joi, profesorul a fost trimis în judecată, pe fond, pentru sex cu o minoră. Primul termen de judecată în acest caz va fi la 10 februarie 2012.

„S-a terminat faza de cercetare penală, iar acum a fost trimis pe fond, cu aceleaşi acuzaţii”, a declarat, pentru RTV.net, Daniel Ionaşcu, avocatul lui Dan Octavian Vişan. „Sperăm că, folosind argumentele noastre, vom reuşi să convingem instanţa să nu prelungească mandatul de arestare al clientului nostru”, a mai declarat, pentru RTV.net, Ionaşcu.

„Profesorul are un număr mare de susţinători, printre care şi mulţi elevi de la „Jean Monnet”, care cred în nevinovăţia lui. Starea lui nu era una bună, era demoralizat. Avocatul Paula Iacob a încercat să îl asigure că îl vom sprijini şi ne vom strădui să îi facem o apărare profesionistă.  Astăzi (joi – n.r.) s-a dispus punerea în libertate a profesorului. Sperăm că această măsură va fi menţinută”, a declarat Alexandru Palcu, avocatul profesorului.

Dan Vişan a fost suspendat din funcţie până la finalizarea anchetei în acest caz. El riscă să piardă şi dreptul de a preda.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a demarat propria anchetă, pentru a afla în ce condiţii a fost organizată excursia şi cum s-a desfăşurat aceasta.