Rectorul UBB, despre perspectivele învăţământului românesc în 2022: „Dacă mergem în logica veche nu vom câştiga mare lucru şi 2-3 ani au trecut degeaba”

Daniel David, rectorul UBB (Universitatea Babeş Bolyai din Cluj), a explicat cum vede perspectivele învăţământului românesc în anul 2022, în comparaţie cu anul pandemic 2021, când cursurile s-au desfăşurat şi fizic şi online, în funcţie de incidenţa cazurilor de Covid.

03 ian. 2022, 15:21
Rectorul UBB, despre perspectivele învăţământului românesc în 2022: „Dacă mergem în logica veche nu vom câştiga mare lucru şi 2-3 ani au trecut degeaba”

Rectorul UBB crede că încă din 2021 ar fi trebuit să se lucreze la o schimbare a paradigmei, astfel încât învăţământul online să devină o alternativă viabilă, programa să fie adaptată şi profesorii pregătiţi teminic pentru acest mod de predare.

„Aici am avut o altfel de înțelegere a proceselor, în sensul că noi am încercat în perioada aceasta de pandemie, să forțăm paradigma clasică în pandemie. Și atunci, bă îi duceam pe copii la școală în paradigma clasică, ba când pandemia o lua razna, închideam școlile”, a spus Daniel David la Digi24.

Citeşte şi: Şcoala se reia pe 10 ianuarie. Cum arată noua structură a semestrului doi, se renunţă la Şcoala Altfel

Cadrul didactic a punctat necesitatea unei paradigme complementare: „Eu aș fi văzut lucrurile altfel. Ar fi trebuit în această perioadă să pregătim o paradigmă complementară. De exemplu, puteai să-i aduci pe cei mici la școală, pe ceilalți trebuia să-i aduci, nu știu, jumătate în regim clasic, cealaltă jumătate trebuia să aibă acces la computere, la internet, trebuia să aibă profesori bine pregătiți în varianta online.”

„Dacă mergem în logica veche, să forțăm paradigma clasică, nu cred că vom câștiga mare lucru”, a adăugat rectorul UBB.

Citeşte şi: Elevii se întorc la şcoală. Ce se întâmplă cu testele pentru depistarea coronavirusului. Anunţul ministrului Educaţiei