Învățătoarea Angela Varvaroi a murit într-un tragic accident de mașină. Colegii de breaslă sunt sfâșiați de durere: „Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre”

Doliu în învățământul românesc. Angela Varvaroi, în vârstă de 56 de ani, a murit joi într-un teribil accident de mașină.

03 feb. 2023, 13:39
Învățătoarea Angela Varvaroi a murit într-un tragic accident de mașină.  Colegii de breaslă sunt sfâșiați de durere: „Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre”
Învățătoarea Angela Varvaroi a murit într-un tragic accident rutier

Angela Varvaroi a murit într-un accident rutier produs joi, în jurul orei 12:30, la ieșirea din Câmpulung Moldovenesc spre Pojorâta. Femeia se afla la volanul unui Volkswagen Up, o mașină de dimensiuni foarte mici.

Aceasta circula dinspre Sadova către Câmpulung Moldovenesc și a pătruns pe DN17 fără să se asigure, în acel moment fiind acroșată de un TIR. Impactul a fost fatal, mașina învățătoarei fiind proiectată câțiva metri pe șosea.

Colegii de la Liceul Tehnologic „Vasile Cocea” Moldovița au transmis un mesaj prin care își arată durerea față de pierderea femeii. Zeci de mesaje de condoleanțe curg acum pe rețelele de socializare.

Citește și: El este Andrei, un tânăr pompier din Bihor care a salvat două femei și un copil dintr-un accident rutier

„Ninge cu lacrimi și durere în sufletele noastre. Vestea trecerii în neființă a dragei noastre colege, Angelica Varvaroi, este tulburătoare. Nu există cuvinte pentru a descrie ceea ce trăim și simțim acum.

Angelica, ai fost și vei rămâne omul școlii, colega noastră dragă, DOAMNA ÎNVĂȚĂTOARE care ani la rând a dăruit din lumina sufletului ei și care, de astăzi, va dărui lumină din lumea celor drepți.

Dumnezeu să te odihnească în pace, suflet bun și blând!”, au scris colegii învățătoarei, potrivit suceavaalive.ro.

Cum s-a produs accidentul în care a murit Angela Varvaroi

Potrivit cercetărilor preliminare ale polițiștilor, Angela Varvaroi a pătruns pe drumul prioritar fără a se asigura și fără a acorda  prioritate autovehiculului greu marca IVECO. Autoturismul femeii a fost lovit violent în lateral și aruncat în parapetul din sensul opus.

Citește și: Care este, de fapt, starea de sănătate a lui Șerban Huidu. Prima reacție, la 13 ani de la accidentul cumplit suferit la schi. „Am reînvățat să vorbesc”

Pompierii ajunși la fața locului au constatat că femeia era singură în mașină și era încarcerată. Victima avea puls, dar se afla îm stare de inconștiență. Aceasta a fost transportată la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, dar, din păcate, la scurt timp a fost constatat decesul.

Șiferul TIR-ului nu a suferit leziuni în urma impactului, iar la verificarea cu etilotestul rezultatul a arătat că nu consumase alcool. Acum, pe numele său a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.