Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Explicaţiile conducerii Universităţii

Studenţi ai Universităţii Transilvania din Braşov au reclamat la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) faptul că în camerele unde sunt cazaţi, în cămine din campusul universităţii, au apărut ploşniţe. Reprezentanţii Universităţii afirmă că ploşniţele au fost observate într-o cameră a căminului 11, fiind chemată o firmă pentru a interveni.

03 apr. 2024, 14:05
Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Explicaţiile conducerii Universităţii

Invazie de ploşniţe în căminele Universităţii din Braşov. Mai mulți studenți au sesizat DSP Braşov că în cămine din campusul Universităţii Transilvania au apărut ploşniţe.

”Avem o sesizare, din partea unor studenţi, care vizează prezenţa ploşniţelor în cămine. Urmează un control la faţa locului, se va face anchetă care va stabili exact situaţia”, a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al DSP Braşov, Diana Pop-Goşman.

Citește și: Ministerul Educației, avertisment ferm în an electoral: „Fără activități politice în școli. Sunt interzise de lege!”

Ea a precizat că nu se cunoaşte, deocamdată, care este amploarea fenomenului, verificările urmând a arăta câte cămine din campus sunt afectate de prezenţa insectelor.

Profesorul Daniel Munteanu, prorector în cadrul Universităţii Transilvania din Braşov, a declarat pentru News.ro că prezenţa ploşniţelor a fost semnalată într-o cameră situată la etajul al şaselea al căminului 11 din complexul studenţesc ”Colina”.  Studenţii care ocupau acea cameră, dar şi cei din camerele vecine au fost mutaţi temporar.

”Avem un contract anual cu o firmă specializată care face, de două ori pe an, intervenţii generale pentru dezinsecţie, în vacanţa de primăvară şi în septembrie, înainte de începerea anului universitar. Contractul cu această firmă este unul de tip open, firma poate fi chemată în situaţii punctuale. Aşa s-a întâmplat şi acum. În 25 martie a fost reclamată apariţia insectelor, în 26 s-a intervenit, apoi s-a intervenit din nou în 29 martie”, a declarat Daniel Munteanu.

Citește și: Şcoli închise în tot Sectorul 5 pe 25 martie din cauza ploşniţelor

El a precizat că intervenţiile în astfel de cazuri sunt unele complexe şi nu se fac doar în camera în care apar insectele, ci şi în camerele învecinate. În acest caz, camera afectată fiind situată într-o laterală a imobilului şi la ultimul etaj, s-a intervenit şi în camera învecinată şi în cea de dedesubt.