Investitorii germani, avertisment pentru România: Mărirea pensiilor cu 40% ar putea pune în pericol relansarea economică

Investitorii germani avertizează că România nu își permite să mărească pensiile cu 40% acum și că în acest fel ar putea fi afectată relansarea economică.

RomaniaTV.net
24 sept. 2020, 04:45
Investitorii germani, avertisment pentru România: Mărirea pensiilor cu 40% ar putea pune în pericol relansarea economică

„Decizia Parlamentului de a mări pensiile cu 40% reprezintă un risc major pentru economia României și pune în pericol relansarea economică. O nouă creștere în zonă bugetară ar trebui să fie exclusă, în condițiile în care economia suferă deja din cauza pandemiei”, arată Camera de Comerț Româno-Germană (AHK), citată de Mediafax.

Majorarea pensiilor, adoptată de Parlament prin rectificarea bugetară, poate să ducă la „cheltuieli bugetare nesustenabile și la un deficit bugetar excesiv, deci la o criză financiară care va adânci și mai mult efectele actualei crize”, mai spune comunitatea germană de business.

Parlamentul a adoptat rectificarea bugetară, cu amendamentul pentru majorarea pensiilor cu 40%

„Un buget sustenabil ar da încrederea investitorilor în România ca amplasament investițional și ar spori competitivitatea țării. Desigur, ne dorim cu toții, mediul de afaceri, autoritățile și mai ales angajații și pensionarii, creșterea salariilor și a pensiilor în România și un nivel de trăi mai ridicat. Dar acest lucru nu se poate face fără studii serioase de impact și fără a ține de cont de actualul context economic”, se mai arată într-un comunicat al AHK.

Proiectul de lege privind rectificarea bugetară pe 2020, cu amendamentul PSD referitor la creşterea cu 40% a punctului de pensie, a fost adoptat de plenul Parlamentului.

Proiectul a fost adoptat cu 242 de voturi „pentru”, 147 „împotrivă, 11 abţineri şi un parlamentar nu şi-a exprimat votul.

Florin Cîţu, prima reacţie după ce Parlamentul a VOTAT majorarea pensiilor cu 40%: „Nu vom permite aşa ceva”