Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după executarea a doar 3 luni din pedeapsa de 5 ani

Ioan Niculae ar putea ieși din închisoare în cel mult trei zile. Decizia instanței de a fi eliberat condiționat nu este definitivă.

12 mai 2021, 14:04
Ioan Niculae ar putea fi eliberat din închisoare după executarea a doar 3 luni din pedeapsa de 5 ani

Judecătoria Medgidia a acceptat eliberarea condiționată a omului de afaceri Ioan Niculae, la aproape trei luni după încarcerarea sa, potrivit deciziei pronunțate miercuri. Sentința judecătoriei nu e definitivă și poate fi atacată de procurori la tribunal.

Sentința judecătoriei Medgidia vine după ce Comisia Specială a Penitenciarului Rahova a dat undă verde pentru eliberarea condiționată.

Ioan Niculae a executat deja fracţia de o treime, impusă în cazul deținuților care au vârstă de peste 60 de ani, încă din luna februarie, când a fost condamnat, după cum a explicat atunci avocatul acestuia, Adrian Georgescu, pentru G4Media.ro.

Ioan Niculae rămâne cu interdicţia de a fi acţionar, administrator sau asociat într-o societate comercială

Potrivit calculelor, o treime din pedeapsa de 5 ani primită de omul de afaceri înseamnă aproximativ 600 de zile, considerate deja executate în urma contopirii ultimei pedepse cu prima, cea din dosarul „Mită la PSD”.

La prima sa încarcerare, Niculae a încercat de 4 ori să obțină eliberarea mai devreme. Tribunalul Dâmbovița, cel care a admis cererea omului de afaceri, a ținut cont inclusiv de comportamentul său în spatele gratiilor, dar și de cele 5 cărți pe care le-ar fi scris în perioada detenției.

Omul de afaceri a fost condamnat la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro. În plus, instanța i-a interzis lui Niculae și dreptul de a fi acționar, asociat sau administrator al unei societăţi comerciale, pe o durată de 3 ani după executarea pedepsei principale.

Citeşte şi: Gabriela Firea a răbufnit după ce înfiinţarea Comisiei de anchetă privind pandemia a fost respinsă în Parlament: Şi-au bătut joc de oameni. Peste 5300 de decese Covid-19 nu au fost raportate

 


loading...
Partenerii noștri