Ioan Rus, în prima zi la Transporturi: Vom încerca să reducem RISIPA în acest minister

Ioan Rus, noul ministru al Transporturilor, a declarat, joi, în prima zi după preluarea portofoliului, că îşi propune să reducă "risipa" atât din punct de vedere al resurselor materiale, cât şi umane. Rus a depus joi seara jurământul la Cotroceni, când a fost avertizat de Traian Băsescu că merge într-un minister cu probleme, existând informaţii că s-au făcut acte de corupţie la autostrada Braşov-Comarnic.

26 iun. 2014, 09:21
Ioan Rus, în prima zi la Transporturi: Vom încerca să reducem RISIPA în acest minister

Ioan Rus a precizat că a avut joi o întâlnire cu toţi cei care au o poziţie cu responsabilităţi înalte în Ministerul Transporturilor.

„În rezumat, ceea ce le-am spus lor vă spun şi dumneavoastră: vom începe încercând să reducem risipa în acest minister. Mă refer aici şi la resursele materiale, şi la resursele umane. Cu acest rezultat probabil că vom deveni mai competitivi în ceea ce facem în întreaga activitate a ministerului. Fiind mai competitivi, vom deveni şi mai performanţi„, a spus Rus, potrivit Agerpres.

Potrivit ministrului, performanţele ulterioare vor face ca România să concureze cu serviciile din ţările occidentale.

„La un moment dat, s-ar putea să devenim şi performanţi şi să putem concura cu serviciile şi produsele noastre cu adevărat cu ceea ce se întâmplă în Europa. Aici mă refer la transportul feroviar, aerian, naval, rutier. Este greu să fi performant cu infrastructura dacă o infrastructură olandeză, să spunem, îţi cere x euro / tonă/km, dar îţi asigură posibilitatea să te deplasezi cu marfa cu o medie de 80 km/h şi noi asigurăm 20 sau 30 km/h”, a explicat ministrul Transporturilor.

Băsescu îl ATENŢIONEAZĂ pe Rus: Am informaţii despre ACTE DE CORUPŢIE la autostrada Braşov-Comarnic

Rus a adăugat, de asemenea, că „este greu să avem un transport feroviar de mare viteză de la Cluj la Oradea, dacă acea linie nu este electrificată”.

Ioan Rus a depus miercuri, la Palatul Cotroceni, jurământul de învestitură în funcţia de ministru al Transporturilor, în faţa preşedintelui Traian Băsescu.

IOAN RUS, noul ministru al Transporturilor, a depus jurământul, la Palatul Cotroceni