Iohannis a promulgat legea. Ce români pot lua de la stat milioane de euro

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care prevede acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar sau a bunurilor care au fost sechestrate în Basarabia.

29 iun. 2023, 16:37
Iohannis a promulgat legea. Ce români pot lua de la stat milioane de euro

Legea promulgată de Iohannis prevede şi înființarea comisiei pentru acordarea despăgubirilor pierdute de cetățenii români în urma aplicării Tratatului dintre România şi Bulgaria și a Tratatului de Pace între România şi Puterile Aliate şi Asociate.

„- Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 109/2011 privind guvernanța corporativă a întreprinderilor publice (PL-x 143/13.03.2023);

– Decret pentru promulgarea Legii privind stabilirea unor măsuri în vederea finalizării procedurilor administrative de soluționare a cererilor aflate pe rolul comisiilor județene, respectiv a municipiului București pentru aplicarea Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940 și a Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și a aplicării Tratatului de Pace între România și Puterile Aliate și Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947 și pentru modificarea Legii nr. 164/2014 privind unele măsuri pentru accelerarea și finalizarea procesului de soluționare a cererilor formulate în temeiul Legii nr. 9/1998 privind acordarea de compensații cetățenilor români pentru bunurile trecute în proprietatea statului bulgar în urma aplicării Tratatului dintre România și Bulgaria, semnat la Craiova la 7 septembrie 1940, precum și al Legii nr. 290/2003 privind acordarea de despăgubiri sau compensații cetățenilor români pentru bunurile proprietate a acestora, sechestrate, reținute sau rămase în Basarabia, Bucovina de Nord și Ținutul Herța, ca urmare a stării de război și a aplicării Tratatului de Pace între România și Puterile Aliate și Asociate, semnat la Paris la 10 februarie 1947, și pentru modificarea unor acte normative (PL-x 177/20.03.2023);”, se arată în legea, potrivit Administraţiei Prezidenţiale.

Citeşte şi: Liderul AUR George Simion susține proiectul de lege care ar ridica pragul electoral și ar scoate UDMR din Parlament: Ridicați pragul la 7%! Vă susțin: cu siguranță PNL nu mai trece pragul