Iohannis a semnat decretul privind revocarea lui Adrian Ţuţuianu şi cel privind interimatul lui Marcel Ciolacu la MApN

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat, miercuri, decretul de revocare din funcţie a ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precum şi cel prin care vicepremierul Marcel Ciolacu devine interimar la MapN.

RomaniaTV.net
06 sept. 2017, 09:18
Iohannis a semnat decretul privind revocarea lui Adrian Ţuţuianu şi cel privind interimatul lui Marcel Ciolacu la MApN

Marcel Ciolacu preia oficial funcţia de ministru interimar al Apărării, după ce preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul de revocare din funcţie a lui Adrian Ţuţuianu.

Ministrul Apărării Adrian Ţuţuianu a demisionat, marţi, după ce Biroul de presă al MApN a anunţat că în luna septembrie vor exista întârzieri la plata drepturilor salariale pentru militari. Ţuţuianu a precizat că premierul Mihai Tudose i-a reproşat că a greşit în comunicarea cu el, pentru că nu l-a informat cu privire la situaţia de la MApN, dar şi în comunicarea cu presa.

„Mi-am depus demisia pentru lipsa de comunicare. Am recunoscut în faţa premierului că am greşit faţă de el că nu i-am comunicat şi nu am comunicat cu presa din lipsă din timp. I-am spus că îmi asum greşeala. Mi-a spus că această decizie o ia el. Am lăsat demisia pe masă”, a anunțat ministrul Adrian Țuțuianu, după o întâlnire cu primul ministru Tudose.

Ulterior, premierul Mihai Tudose a anunţat că a acceptat demisia lui Adrian Ţuţuianu şi că a propus ca interimatul la MApN să fie asigurat de către vicepremierul Marcel Ciolacu, urmând să aibă loc consultări în PSD şi în coaliţie pentru nominalizarea pentru postul de ministru al Apărării.

Reprezentanţii Ministerului Apărării Naţionale au anunţat, marţi, că drepturile salariale ale angajaţilor pe luna august se vor plăti eşalonat în luna septembrie, pe motiv că nu s-a efectuat rectificarea bugetară pe 2017.

„În scopul abordării prudențiale a execuției bugetare, în condițiile în care până la această dată nu a fost efectuată rectificarea bugetară pe anul 2017 și necesitatea respectării prevederilor art. 18 din Legea responsabilității fiscal-bugetare nr 69/2010, Direcția financiar-contabilă din M.Ap.N. a anunţat că, în data de 15 septembrie, vor fi plătite sumele aferente soldelor/salariilor nete, fără contribuțiile individuale și impozit, se arată într-un comunicat al MApN.

Potrivit sursei citate, între 21 şi 25 septembrie vor fi plătite contribuţiile angajatorului şi ale angajatului, dar şi impozitul pe venit. După rectificarea bugetară, în jurul datei de 25 septembrie, se vor plăti şi restul drepturilor aferente aferente cheltuielilor de personal, însemnând chirii, normă de hrană.