Iohannis: „Am cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de şcoală să facă o evaluare cu vulnerabilităţile şi soluţiile necesare”

Preşedintele României a organizat o conferinţă de presă la Palatul Cotroceni în cadrul căreia a făcut un apel la directorii şcolilor să se adreseze fără rezerve atât autorităţilor locale, cât şi inspectoratelor. De asemenea, Iohannis a precizat că anul şcolar a început cu succes, mai ales în contextul în care nu toate şcolile au problemele rezolvate.

RomaniaTV.net
16 sept. 2020, 14:44
Iohannis: „Am cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de şcoală să facă o evaluare cu vulnerabilităţile şi soluţiile necesare”

„Au reînceput școlile, multe cu prezența fizică a copiilor. Nu peste tot școlile au beneficiat de resursele necesare. Fac un apel la directori să se adreseze fără rezerve atât autorităților locale, cât și inspectoratelor, cerându-le toate resursele de care au nevoie și clarificările necesare. În sprijinul școlilor am promulgat azi legea prin care se deblochează angajaările pentru posturile nedidactice, medici” , a precizat Klaus Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis, despre recordul de infectări cu COVID: „Pandemia e departe de a se fi încheiat. E nevoie de atenţie sporită”

„Le cer tuturor primarilor, președinților consiliilor județene și inspectorilor să soluționeze cu prioritate problemele din școli. Am cerut Guvernului ca după primele două săptămâni de școală să facă o evaluare completă la nivel național, cu vulnerabilitățile și soluțiile necesare” , a declarat preşedintele.

De asemenea, Klaus Iohannis susţine că şcoală a început cu succes, mai ales în contextul în care nu toate şcolile au problemele rezolvate. 

„Consider că a fost un succes în condiții extrem de dificile, în condițiile în care nu toate școlile au problemele rezolvate. Dacă ținem cont de întreg ansamblul, de zecile de mii de situații, putem spune că începutul acestui an școlar a fost unul bun, cu toate că suntem în plină pandemie” , susţine Iohannis.