Iohannis, despre modificarea Constituţiei: Nu e o idee bună să ne apucăm acum. Cu mare plăcere după 2016

Președintele Klaus Iohannis a declarat luni că o discuție pe tema Constituției nu este potrivită în acest moment, arătând că aceasta ar trebui să aibă loc după anul electoral 2016.

07 sept. 2015, 17:08
Iohannis, despre modificarea Constituţiei: Nu e o idee bună să ne apucăm acum. Cu mare plăcere după 2016

Întrebat de un jurnalist despre faptul că Liviu Dragnea şi-a arătat disponibilitatea de a lucra cu el pentru revizuirea Constituţiei, Klaus Iohannis a declarat că discuţiile pe acest subiect vor avea după anul electoral 2016.

Citeşte şi: KLAUS IOHANNIS: 1.700 de refugiaţi vor veni în România. Mai mult, nu.

În esenţă este bine, chiar foarte bine să existe un dialog politic, să existe consens cum a fost la Codul Fiscal. În ansamblu rolul partidelor politice nu este să lucreze consensual ci fiecare să-şi prezinte politicile publice.

Nu mi se pare o idee bună să ne apucăm acum, practic în an electoral, să discutăm Constituţia. Aşa ceva nu se face. Aceasta se discută şi se modifică într-o perioadă de calm politic, adică după anul electoral. (…)

Discuția pe Constituție – cu mare plăcere după anul 2016″, a spus Iohannis, într-o conferință de presă, la Palatul Cotroceni.

Citeşte şi: Ponta, despre comasarea alegerilor: Dacă nu mai particip, pot fi şi comasate şi separate

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat, luni, că adresează o invitaţie publică partidelor şi preşedintelui Klaus Iohannis pentru a demara discuţii cu privire la revizuirea Constituţiei, inclusiv în privinţa comasării alegerilor.

„E nevoie de modificarea Constituţiei, (…) pe care eu sper s-o modificăm la anul, sper. Nu PSD, toată clasa politică, inclusiv preşedintele Iohannis”, a spus Liviu Dragnea, cu privire la ideea lansată duminică privind comasarea alegerilor şi lungirea mandatelor aleşilor locali şi a parlamentarilor la cinci ani.

CITEŞTE ŞI Ce pregăteşte Klaus Iohannis după ce PNL şi PSD au bătut palma pentru „dialog”

Dragnea a spus că nu „i se pare corect” ca mandatul preşedintelui să fie scurtat la patru ani, pentru a reuşi uniformizarea alegerilor în România, şi tocmai de aceea a venit cu propunerea ca restul mandatelor să fie prelungite.