Iohannis, în discursul rostit în prezenţa Papei: Destinul european a fost confirmat cu forţă de românii în urmă cu o săptămână

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, în discursul rostit în prezenţa Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.

RomaniaTV.net
31 mai 2019, 11:04
Iohannis, în discursul rostit în prezenţa Papei: Destinul european a fost confirmat cu forţă de românii în urmă cu o săptămână

Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor ”pacificator” şi ”de echilibru” în abordarea problemelor de pe agenda globală, a declarat, vineri, preşedintele Klaus Iohannis, adăugând că românii privesc vizita Papei Francisc ca pe o nouă încurajare de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni, potrivit Agerpres.

„La finalul vizitei sale în România, Sfântul Ioan Paul al II-lea ne-a lăsat, la 9 mai 1999, un puternic mesaj de încredere în viitorul ţării noastre, în vocaţia sa europeană, în rolul civilizaţiei noastre de punte între Occident şi Orient. Astăzi, vă pot mărturisi că mesajul primit atunci a rodit, iar România şi-a regăsit destinul în familia Europei unite. În urmă cu mai puţin de o săptămână, acest destin european a fost reconfirmat cu forţă de românii din ţară şi de cei din străinătate. Diplomaţia pontificală continuă să reprezinte un factor pacificator şi de echilibru în abordarea problemelor de pe agenda globală. În faţa provocărilor contemporane, cetăţenii României privesc vizita Sanctităţii Voastre ca pe o nouă încurajare de a se împlini prin înfăptuirea binelui comun, de a contribui la o societate a dreptăţii şi la o lume a iubirii dintre oameni”, a afirmat Iohannis, la întâlnirea Papei Francisc cu autorităţile statului, societatea civilă şi corpul diplomatic, care are loc la Palatul Cotroceni.

El a arătat că este o mare bucurie să-l primească pe Papa Francisc la Palatul Cotroceni.

„Vă veţi afla pentru câteva zile pe tărâmul Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul României, şi sunt convins, Sfinte Părinte, că în Bucureşti, la Iaşi, la Şumuleu Ciuc şi la Blaj veţi fi întâmpinat cu cea mai mare căldură. Veţi putea cunoaşte ţara pe care Sfântul Ioan Paul al II-lea a denumit-o, atât de frumos, ‘grădina Maicii Domnului’. La rândul nostru, ne vom bucura să fim gazdele Episcopului Romei, locul rădăcinilor noastre de limbă şi credinţă”, a spus Iohannis.

El a amintit că în această perioadă România îşi exercită primul mandat la Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene.

„Aşa cum aţi subliniat în diferite ocazii, trebuie să avem grijă de casa noastră comună – Europa”, a afirmat şeful statului, precizând că prin declaraţia adoptată pe 9 mai la summitul de la Sibiu liderii europeni au reafirmat cu claritate „voinţa de a lucra împreună pentru o Europă reunită în pace şi democraţie, o singură Europa, condusă de valorile şi libertăţile sale”.

Preşedintele Klaus Iohannis a mai spus, în discursul rostit în prezenţa Papei că, în urmă cu o săptămână, destinul european a fost confirmat cu forţă de românii din ţară şi din străinătate şi că trebuie să avem grijă de casa noastră, Europa.