Iohannis: Raportul MCV şi rezoluţia PE, două note proaste pentru această guvernare Dragnea - Dăncilă

Publicat: Marţi, 13 Noiembrie 2018 16:07 // Actualizat: Marţi, 13 Noiembrie 2018 16:25 // Sursa: romaniatv.net

Klaus Iohannis critică din nou Guvernul susţinut de PSD. În opinia şefului statului, raportul MCV care indică un regres al României în domeniul justiţiei şi rezoluţia prin care Parlamentul European se declară "profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România", reprezintă "două note proaste pentru această guvernare Dragnea - Dăncilă". "România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani, înainte de aderare", a continuat Iohannis. 

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după adoptarea rezoluţiei PE şi prezentarea raportului MCV, că ”acest accident al democraţiei”, guvernarea Dragnea-Dăncilă, ne-a întors cu 11 ani în urmă înainte de aderarea la UE. Preşedintele a spus că singurul lor scop este să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare şi a spus că poate se trezesc mai mulţi politicieni şi fac ceva.

 "Aceste două chestiuni reprezintă într-adevăr două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare Dragnea - Dăncilă, această guvernare pe care o consider un accident al democrației românești, și în rezoluția Parlamentulu European și în raportul MCV apar aceleași lucruri.

Majoritatea românilor, și eu, și alții dorim să fim europeni, să costruim o democrație solidă. Din nefericire, acest accident al democrației care este guvernarea Dragnea - Dăncilă are cu totul și cu totul alte intenții, de exemplu pe Legile Justiției, care ne aduc deservicii majore", a declarat Klaus Iohannis.

Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată cu amendamente de Parlamentul European UPDATE

Raportul MCV: România a înregistrat un regres regretabil în domeniul Justiţiei. Bulgaria ar putea scăpa de MCV în 2019

Klaus Iohannis a adăugat că Viorica Dăncilă nu luptă, iar ”ţara arde şi doamna prim-ministru se ascunde în Arabia”.

”E îngrijorător, foarte îngrijorător şi aceste lucruri azi trebuie să ne dea de gândit. (...) Observăm cu toţii cu mare îngrijorare că aceşti guvernanţi se fac că plouă, cum se spune popular, ei au alte preocupări şi asta este. Singurul obiectiv al actualei guvernări Dragnea-Dăncilă e să-l scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare, altceva pentru ei nu contează, nu-i mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României şi e foarte trist acest lucru. Aceste două documente trebuie citite cumva ca să înţeleagă toata lumea. Ele practic ne spun că România s-aîntors acolo unde a fost acum 11 ani înainte de aderare. Nu ne-am dorit aşa ceva. Iată un prim rezultat palpabil, măsurabil al guvernării Dragnea-Dăncilă”, a subliniat preşedintele.

4 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
14 nov 10:47
Răspunde | Votează email 0 email
Bostan Petru
Oare Romania va ajunge ca Ucraina? Ocupata de Putin si dezmembrata? Ca dupa Roexit exact asta se va intampla, noi nu suntem Anglia ca sa ne permitem sa iesim din UE, armata noasta e de doi bani. Ar trebui sa le pupam si picioarele alora din UE
14 nov 09:03
Răspunde | Votează email 0 email
STELA
Si tu iohannis ce ai facut pentru ca ROMANIAsa fie perceputa altfel in afara ? Nu ai facut alteva , ca pe unde ai fost ,sa critici tot ce a facut guvernul chiar daca a fost bine sau nu . Probabil asa ai primit ordin din afara .Pana acum tara asta nu a mai avut un conducator caruia sa nu-i pese de ea .
13 nov 20:40
Răspunde | Votează email 0 email
serj
asta n-are nicio treaba cu statul...are treaba doar cu statul paralel
13 nov 17:06
Răspunde | Votează email 0 email
S-o ros...
Raportul MCV, ca de altfel si celelalte, subiectiv, denaturat, periculos din punct de vedere al viitorului UE, datorita ascunderii unor mecanisme demonstrate cu aceasta ocazie a fi impotriva drepturilor si libertatilor cetatenesti (Protocoalele intre Serviciile de Informatii si Justitie... si nu numai). Daca aceste mecanisme, acum musamalizate, au asigurat Puterii europene si fostei Puteri americane mijloace ieftine de a controla adversarii politici, nici nu putem crede ca se putea renunta usor la ELE cu aceasta ocazie. Adevarata coruptie e cea de stat si de Sistem, unde de sute si mii de ori mai mult se fura "cu protectie". Noi era sa reusim sa intram macar in rezolvarea a asa ceva. Si a deranjat ! Sunt lucruri cu care se confrunta si celelalte tari din Est, dar nu s-au trezit indeajuns si, aproape deloc, tarile din Vest, unde un anumit tip de adversari politici nu mai sunt. Aceasta si datorita (din cauza) formarii unor generatii cu "ochelarii de cal" tip "Soros". Trendul existent astazi nu este al acestora din urma si, la un moment dat, vor veni altii. Baietii deja lucreaza ca si S&D si ALDE sa fie si mai mult capusate, pentru schimbarea macazului. De asta trebuie atentie la Europarlamentare, daca se vrea salvarea reala a UE.
1
EUR
4.7576
RON
21 Feb
noapte 3 °
zi 13 °
Ultimele joburi adaugate
24 H