Iohannis: Raportul MCV şi rezoluţia PE, două note proaste pentru această guvernare Dragnea – Dăncilă

Klaus Iohannis critică din nou Guvernul susţinut de PSD. În opinia şefului statului, raportul MCV care indică un regres al României în domeniul justiţiei şi rezoluţia prin care Parlamentul European se declară "profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România", reprezintă "două note proaste pentru această guvernare Dragnea - Dăncilă". "România s-a întors acolo unde a fost acum 11 ani, înainte de aderare", a continuat Iohannis. 

RomaniaTV.net
13 nov. 2018, 14:07
Iohannis: Raportul MCV şi rezoluţia PE, două note proaste pentru această guvernare Dragnea – Dăncilă

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, marţi, după adoptarea rezoluţiei PE şi prezentarea raportului MCV, că ”acest accident al democraţiei”, guvernarea Dragnea-Dăncilă, ne-a întors cu 11 ani în urmă înainte de aderarea la UE. Preşedintele a spus că singurul lor scop este să-l scape pe Liviu Dragnea de închisoare şi a spus că poate se trezesc mai mulţi politicieni şi fac ceva.

 „Aceste două chestiuni reprezintă într-adevăr două note foarte, foarte proaste pentru actuala guvernare Dragnea – Dăncilă, această guvernare pe care o consider un accident al democrației românești, și în rezoluția Parlamentulu European și în raportul MCV apar aceleași lucruri.

Majoritatea românilor, și eu, și alții dorim să fim europeni, să costruim o democrație solidă. Din nefericire, acest accident al democrației care este guvernarea Dragnea – Dăncilă are cu totul și cu totul alte intenții, de exemplu pe Legile Justiției, care ne aduc deservicii majore”, a declarat Klaus Iohannis.

Rezoluţia privind statul de drept în România, adoptată cu amendamente de Parlamentul European UPDATE

Raportul MCV: România a înregistrat un regres regretabil în domeniul Justiţiei. Bulgaria ar putea scăpa de MCV în 2019

Klaus Iohannis a adăugat că Viorica Dăncilă nu luptă, iar ”ţara arde şi doamna prim-ministru se ascunde în Arabia”.

”E îngrijorător, foarte îngrijorător şi aceste lucruri azi trebuie să ne dea de gândit. (…) Observăm cu toţii cu mare îngrijorare că aceşti guvernanţi se fac că plouă, cum se spune popular, ei au alte preocupări şi asta este. Singurul obiectiv al actualei guvernări Dragnea-Dăncilă e să-l scape pe Dragnea de închisoare şi de dosare, altceva pentru ei nu contează, nu-i mai interesează nici Europa, nici românii, nici mersul României şi e foarte trist acest lucru. Aceste două documente trebuie citite cumva ca să înţeleagă toata lumea. Ele practic ne spun că România s-aîntors acolo unde a fost acum 11 ani înainte de aderare. Nu ne-am dorit aşa ceva. Iată un prim rezultat palpabil, măsurabil al guvernării Dragnea-Dăncilă”, a subliniat preşedintele.