Iohannis se relaxează după alegeri jucând tenis

Klaus Iohannis a jucat luni o partidă de tenis la Sibiu, în prima zi de după alegerle pentru funcţia de preşedinte al României. La Clubul Pamira, unde Iohannis a învăţat să practice acest sport, în urmă cu patru ani, preşedintele ales s-a antrenat luni cu sportivul Victor Cornea şi proprietarul clubului, Marius Vecerdea, informează tribuna.ro.

RomaniaTV.net
18 nov. 2014, 08:08

Victor Cornea apostat pe pagina de facebook o fotografie şi un mesaj: „Azi la Tenis Club Pamira din Sibiu, am avut privilegiul să fac primul antrenament într-o Românie altfel, chiar cu noul preşedinte, Klaus Iohannis. Finalul antrenamentului a venit cu cele mai simple şi motivaţionale cuvinte: „Victor, ai văzut că se poate!„”.

Klaus Iohannis a încercat întâi să înveţe tenisul cu alţi antrenori, dar nu amers. Marius Vecerdea a povestit într-un interviu pentru Tribuna cum l-a cunoscut pe Iohannis şi cum a ajuns să îl înveţe tenis. „A început să practice tenisul acum trei ani şi ceva după ce a mai avut câteva încercări cu alţi antrenori. Eu am găsit formula să îi transmit faptul că prin sport poţi să devii mai sănătos şi mai energic pentru orice muncă, cu atât mai mult în ce priveşte o poziţie cu responsabilitate. L-am convins că tenisul poate fi una din modalităţile prin care să se simtă mai bine şi să facă lucrurile mai bine. Acest lucru l-a atras, ba chiar mai mult, a considerat ideea organizării unui eveniment sportiv internaţional de foarte bun augur şi tenisul ca rampă de lansare”, spunea Marius Vecerdea.

Pasiunea pentru tenis a fost amintită de Klaus Iohannis şi în cartea sa autobiografică „Pas cu pas”, lansată în campanie electorală. „În ultima vreme, mă interesează şi sportul, din ce în ce mai mult. Nu am fost un adept fanatic al sporturilor, dar la un moment dat, am simţit nevoia de mişcare, iar un prieten, Marius Vecerdea, fost jucător profesionist, mi‑a propus — acum patru sau cinci ani — să încerc tenisul. Aşa că m-am apucat de tenis şi, de atunci, joc de cîte ori am ocazia. Cred că joc destul de bine pentru cineva care a început acest sport la 50 de ani, dar nu mă compar cu un jucător adevărat. Joc din cînd în cînd cu acest prieten. Cîteodată urmăresc partide de tenis la televizor. Sînt un fan al lui Roger Federer, sînt un adevărat federerist. Am urmărit-o şi pe Halep în cîteva meciuri. Joacă foarte bine şi am impresia că este foarte motivată.”, scrie Iohannis în carte. Luni, în prima zi la Sibiu după alegerile prezidenţiale, Iohannis a ajuns acasă, după care s-a întâlnit cu colegii din Primăria Sibiu.

Citeşte şi INEDIT: Lucruri mai puţin ştiute despre Klaus Iohannis